Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Larry ten Voorde schittert in Porsche invitatieraces op de Nürburgring

In het WEC-voorprogramma stond tevens een invitatierace van de Duitse Porsche Carrera Cup en de Duitse Porsche Sports Cup op het programma. Beide wedstrijden maakten deel uit van het allereerste Porsche Motorsport Race Weekend. Voor het team van Deutsche Post Project 1 schitterde de Nederlander Larry ten Voorde gedurende het gehele weekend. In R1 eindigde hij als tweede achter Thomas Preining en in R2 pakte Larry zijn allereerste Porsche-overwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

2017 LTV
Prachtig moment voor Ten Voorde op de Nürburgring. De Nederlander schitterde in beide races en behaalde in R2 een prachtige overwinning.

Larry ten Voorde schittert in Porsche invitatieraces op de Nürburgring
Larry ten Voorde heeft zijn eerste Porsche Cup-overwinning te pakken. Tijdens het allereerste Porsche Motorsport Race Weekend schitterde de Nederlander in de tweede race. De wedstrijd startte onder typische Eifelcondities bij een temperatuur van slechts 14 graden. Vanwege de slechte weersomstandigheden vonden de eerste twee wedstrijdronden onder safetycar condities plaats. Met ten Voorde in zijn kielzog nam Preining direct de leiding. In de 10e van de 12 ronden tellende wedstrijd viel de definitieve beslissing toen Ten Voorde Preining van de eerste plek wist te verdringen.

Larry ten Voorde: "Bij de start moest ik eerst de juiste lijnen vinden en onder deze condities waren de curbs wel erg glad. Het was Thomas een erg close duel en daarom ben ik erg gelukkig met deze overwinning."

Thomas Preining: " Op één punt ging ik iets te laat in de remmen, maar het was wel een ontzettend fair gevecht met Larry ten Voorde. In totaal telden de invitatie-wedstrijden deelnemers uit zeven landen met enorm veel close racing.

Oorspronkelijk ging Henric Skoog als derde over de finish maar werd vanwege het afsnijden van de chicane naar de vierde plek teruggezet. Daardoor werd de Oostenrijker Wolfgang Triller als derde geklasseerd.

2017 Preining Thomas Preining won de eerste wedstrijd op Zaterdag.

Overigens was Triller de beste amateur uit beide series. Wolfgang Triller: "De condities waren erg tricky. Maar ik heb ervan genoten. Het was ook fantastisch om samen met de Porsche Sports Cup te racen."

In de eerste wedstrijd op zaterdag waren de rollen omgedraaid. Toen moest Ten Voorde zijn eerste positie aan Preining prijsgeven en eindigde als tweede. In de 10e ronde profiteerde Preining van een fout van Ten Voorde aan het einde van het rechte stuk. Preining greep zijn kans en pakte na 15 ronden zijn allereerste Porsche-overwinning. Larry ten Voorde: "De start van de wedstrijd was perfect en ik kon zelfs afstand nemen. Maar één fout bracht de beslissing Henric Skoog eindigde als derde in R1. Wolf Nathan wist in beide wedstrijden als negende te eindigen.

2017 Start R2
Zware omstandigheden voor Ten Voorde in R2.

Uitslag R1
1. Thomas Preining (A/Konrad Motorsport)
2. Larry Ten Voorde (NL/Team Deutsche Post by Project 1)
3. Henric Skoog (S/raceunion Huber Racing)
4. Wolfgang Triller (D/raceunion Huber Racing)
5. Jörn Schmidt-Staade (D/Cito Pretiosa)
6. Tom Kieffer (L/BLACK FALCON)
7. Stefan Rehkopf (D/Cito Pretiosa)
8. Christian Kosch (L/BLACK FALCON)
9. Wolf Nathan (NL/raceunion Huber Racing)
10. Peter Scheufen (D/Cito Pretiosa)

Uitslag R2
1. Larry Ten Voorde (NL/Team Deutsche Post by Project 1)
2. Thomas Preining (A/Konrad Motorsport)
3. Wolfgang Triller (D/raceunion Huber Racing)
4. Henric Skoog (S/raceunion Huber Racing)
5. Stefan Rehkopf (D/Cito Pretiosa)
6. Jörn Schmidt-Staade (D/Cito Pretiosa)
7. Carlos Rivas (L/BLACK FALCON)
8. Peter Scheufen (D/Cito Pretiosa)
9. Wolf Nathan (NL/raceunion Huber Racing)
10. Tom Kieffer (L/BLACK FALCON)
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet