Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Formule Renault 2.0: Xavier Maassen test en is klaar voor de World Series

Xavier Maassen heeft vorige week twee dagen mogen testen in de World Series Formule Renault 3.5. Na een dag testen voor Tech 1 Racing stapte hij een dag later over naar het Belgische KTR. Na in totaal 178 het Circuit de la Comunitat Velnciana Ricardo Tormo heeft Maassen nu zijn vizier voor komend jaar geheel gericht op deze raceklasse.

Tekst: Daan Jeuken

Afgelopen woensdag maakte de Maastrichtse Xavier Maassen zijn eerste meters in de Formule Renault 3.5 van Tech 1 Racing. Zijn dag bij het begon niet zo voortvarend, er waren namelijk problemen met de zitpositie en het afstellen van de rempedalen. Met een nieuw remsysteem en nieuw rubber begon het serieuze testwerk pas in de middag waar hij uiteindelijk een snelste tijd van 1:24.323 noteerde.

Donderdags stapte Maassen over naar het uit Keerbergen afkomstige KTR, waarvoor hij al vaker testte. Maassen begon de dag waar hij woensdags geëindigd was, maar nadat hij in contact was gekomen met Sebastian Vettel moest hij met een opengesneden band de pitstraat opzoeken. Uiteindelijk wist de Limburger er een tijd van 1:23.770 uit te persen.
“Beide testdagen verliepen voorspoedig en heb ik heel prettig met de engineers van de twee teams kunnen samenwerken”, reageerde Maasen. “De verschillen tussen Tech 1 Racing en KTR waren ook interessant om te ervaren. Ik heb er veel van geleerd. Ondanks dat het circuit linksomdraaiend is, en dus vooral belastend is voor de nekspieren, heb ik de test fysiek prima doorstaan en dat is een compliment voor mijn trainer! Ik hoop dat ik de kans krijg om volgend jaar mijzelf te mogen bewijzen in de World Series Formule Renault 3.5, daarvoor is de hulp van onze sponsors essentieel. De komende maanden staat volledig in het teken van het financiële plaatje en we hopen hier in januari meer duidelijkheid over te hebben. Ik hoop dan mijn handtekening onder het contract van een (wellicht Belgisch) World Series Fomule Renault 3.5-team te kunnen zetten. Ik ben er in ieder geval klaar voor!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet