Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Formule DMSB mogelijk met Volkswagen-motoren

De vorige week tijdens de Essen Motor Show gepresenteerde Formule DMSB, de nieuwe instapklasse in de Duitse eenzitter-racerij, zal geen gebruik maken van Ford-motoren, zoals eerder gepland was. In plaats daarvan valt de keuze mogelijkerwijs op Volkswagen-krachtbronnen, zo vernam AUTOSPORT.NL.

Tekst: René de Boer

Woensdagavond zaten de Ford-stickers nog op de Dallara, die in Essen een prominente plaats inneemt op de DMSB-stand. Op donderdag werden de stickers echter in allerijl verwijderd. Het schijnt dat de Duitse federatie met Ford niet tot overeenstemming is kunnen komen met betrekking tot promotie en financiële ondersteuning. Mogelijk ligt hieraan ten grondslag, dat men bij Ford in Groot-Brittannië niet zo enthousiast was over de plannen van de Duitse Ford-sportafdeling.

In Essen namen functionarissen van de DMSB contact op met Kris Nissen, baas van Volkswagen Motorsport, met het verzoek of hij voor een alternatief zou kunnen zorgen. Hoewel er hierover nog geen akkoord bereikt is, is een deal naar verluidt wel in zicht. "We bestuderen het serieus", verklaarde Volkswagen-perswoordvoerder Uwe Baldes desgevraagd.

Daarmee zou Volkswagen weer terugkeren in de formulewagenracerij, een activiteit waar het merk na de niet bijster succesvolle campagne met de Formule Volkswagen in 2002 en 2003 juist een punt achter had gezet. Het ligt echter voor de hand dat de mogelijke betrokkenheid bij de Formule DMSB zich grotendeels zal beperken tot het leveren van motoren en eventuele technische ondersteuning.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet