Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Gratis ACNN racedag aankomende zondag belooft spanning

dringen in de PTC Cup

Na grensoverschrijdende uitstapjes naar Spa-Francorchamps en Racepark Meppen komt het deelnemersveld van Autosport Competitie Noord Nederland zondag 16 juli terug op het TT Circuit Assen. Tijdens de voor het publiek gratis toegankelijk racedag komen zes raceklassen in actie, waaronder enkele klassen waarin de spanning oploopt.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Dat geldt in ieder geval voor de PTC Cup, de lichte toerwagenklasse. Daarin rijdt veel jong talent en de races zijn het aanschouwen meer dan waard. Deur-aan-deur, bumper-aan-bumper gaan de auto's over het circuit. Ruben Lohuis uit Nijverdal moet zijn leidende positie in het Cup-klassement verdedigen en hij heeft het daarbij steeds moeilijker. Een maand geleden wist Lohuis ternauwernood concurrente Rianne Bergman (Zuna) van zich af te schudden. Duidelijk is dat deze vrouwelijke coureur zich steeds meer gaat bemoeien met de strijd om de eerste plaats. Op haar beurt voelt Bergman de adem in haar nek van Max de Bruijn (Eindhoven) die met grote regelmaat het erepodium weet te bereiken.

Zilhouette Cup met 81 Blaak

Spanning is er ook in de Zilhouette Cup, waar twee coureurs gezamenlijk aan de leiding gaan. Bernard Blaak (Erm) heeft Mark Wieringa (Leek) naast zich gekregen. Blaak zal er in Assen alles aan moeten doen om de Groninger van zich af te schudden. Maar ook Jan en diens dochter Joyce Vos uit het Brabantse Dussen azen op winst, net als Michael Hermans (Deventer). Hermans greep op het moeilijke circuit Spa-Francorchamps in één van de twee races winst en klom daardoor op naar de vierde plek in de tussenstand van de Zilhouette Cup. Met hem moet ook rekening worden gehouden op het TT Circuit Assen.

Boertien Verswijveren Ooperon BMW

Een paar jonge coureurs, Jorn Boertien (Elim) en Youri Verwijveren (Zandvoort) weten zich een plekje te veroveren tussen de gevestigde orde van routiniers in de Ooperon BMW Cup. Boertien en Verswijveren staan door prima resultaten op Spa-Francorchamps op de tweede plek in de tussenstand en het jonge duo begint een bedreiging te vormen voor lijstaanvoerder Jan-Peter van Leeuwen (Oosterhout). De twee jonge coureurs van het team Boertien Racing is de kloploper op slechts acht punten genaderd. Vijf punten achter de twee staat Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) en hij zal zich ongetwijfeld ook bemoeien met de strijd om de ereplaatsen.

Co de Vet Avenger Cup

In het Nederlands Kampioenschap in de Avenger Cup, de klasse met de in Nederland ontwikkelde formulewagen, lijken Cees de Maar en Rob van Pomeren (Leiden/Maarn) hun eerste plek in de tussenstand zonder veel problemen te kunnen behouden. De Avenger van dit tweetal loopt perfect en het leidde een maand geleden tot een dubbele overwinning op Racepark Meppen. Concurrent en titelverdediger Co de Vet heeft moeite bij te blijven, maar kan in Assen de weg naar boven terugvinden. Andere kanshebbers in deze klasse zijn Henk Maas (Delden) en Piet-Hein Eldering (Amsterdam).

De ACNN-races worden gecompleteerd met de DTC en de Open Sport Series, zodat het publiek een gehele dag raceplezier voorgeschoteld krijgt.

De ACNN-trainingen beginnen zondag 16 juli om 9.00 uur, de eerste wedstrijd staat voor 11.30 uur gepland. Bezoekers hebben gratis toegang, ook tot de paddock, waar zelfs geparkeerd kan worden. Bezoekers ontvangen tevens het gratis ACNN Cup Magazine.

TIJDSCHEMA
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet