Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Motors TV Team gaat voor prolongatie in 24h Dubai

Op 12 januari van dit jaar won het Motors TV Team hun klasse in de allereerste 24-uursrace die in het Midden-Oosten werd verreden. Op 12 en 13 januari a.s. staat de tweede editie op het programma. Op de deelnemerslijst prijken de namen van 83 teams uit 21 landen. Het Motors TV Team zet twee BMW GTR’s in.

Op 30 november stond de laatste test op het programma van het Motors TV team. Op het circuit van Zolder werden de nieuw opgebouwde BMW GTR.’s getest voor het nieuwe avontuur in Dubai. Het team van Peter van der Kolk heeft zijn zinnen op de eindoverwinning gezet en heeft bij de preparatie niets aan het toeval overgelaten. Met de nodige technische ondersteuning van o.a. Dunlop, BMW Renova Breda, Intrax, Drenth gearboxes Ceemo en KMS race engines werden de twee BMW’s volledig opnieuw opgebouwd en significant lichter gemaakt.

Flinke vooruitgang

Peter van der Kolk na de shake-down: “Als je de tijden afzet tegen de tijden die wij begin dit jaar reden in vrijwel gelijke omstandigheden, dan kan ik alleen maar constateren dat wij er enorm op vooruit zijn gegaan.”
De rijders Jeroen van den Heuvel, Hans Ambaum, Nol Köhler Nick de Bruin, Co Visch en Bob Sijthoff realiseren zich dat het in Dubai geen gemakkelijke opgave zal worden. De tegenstand komt immers van teams als BMW Motorsport, het Duitse Reiter team, het team van Red-Bull Racing en vele andere gerenommeerde teams.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet