Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Champcar: Junior Strous in Champcar Atlantic

Junior Strous komt in 2007 voor het team van Carlos Bobeda in het Champcar Atlantic-kampioenschap uit.

tekst Willem J. Staat/PR

 Junior Strous
Junior Strous komt in 2007 voor het team van Carlos Bobeda in de Formule Atlantic uit. Foto: PR

Junior Strous in de voetsporen van Charles Zwolsman?
Junior Strous in 2004 Benelux Formule Renault 2.0L kampioen, vice-kampioen in 2005, wil in 2007 na enkele succesvolle tests met het Condor Team van Carlos Bobeda in de voetsporen van Charles Zwolsman treden. De Nederlander die reeds enkele malen op Buttonwillow Raceway met een Champcar Atlantic testte tekende de afgelopen dagen een contract met het team van Condor Motorsports dat in 2005 de Atlantic titel met Charles Zwolsman binnenhaalde.

Carlos Bobeda: "Ik ben blij met de toevoeging van Junior Strous aan mijn team voor 2007. Het is goed voor ons om al een toprijder in huis te hebben. Er zal de komende tijd hard gewerkt moeten worden. In januari testen we op MSR Houston en ook de test op Laguna Seca zal ons voorbereiden op de eerste wedstrijd in Las Vegas."

Junior Strous: "Afgelopen weekend hebben we de deal met Condor Motorsports definitief rond gemaakt. In het voorseizoen van 2007 zal ik heel veel testen. Ik denk dat dit de juiste keuze is om hogerop te komen in de internationale autosport. De Champcar Atlantics is een uitdagende klasse met vele goede coureurs. Na mijn successen in de 2.0L Formule Renault is mijn overgang naar een topteam een logisch gevolg. Dit is een enorme kans voor mij en ik ben dan ook van plan om op de Amerikaanse circuits goed te presteren. Tijdens de afgelopen weken heb ik meer dan driehonderd ronden op Buttonwillow Raceway gereden. Ik wil Carlos Bobeda en mijn engineer Martin Tremblay en de gehele technische crew bedanken voor hun hulp dat me in staat stelde om in alle sessies de snelste coureur op de baan te zijn. Ik kan haast niet wachten tot ik kan gaan racen voor dit topteam."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet