Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

Div: Veel belangstelling voor ADAC GT Masters

 ADACGT1

Onder grote belangstelling presenteerden Hermann Tomczyk, de sportpresident van de Duitse automobielclub ADAC, en Stéphane Ratel, met zijn organisatiebureau SRO de stuwende kracht achter tal van Europese GT-series, op de Essen Motor Show de plannen voor een Duitse klasse op basis van het internationaal geldende FIA GT3-reglement in 2007. Onder de naam ADAC GT Masters staan er voor volgend jaar zes evenementen op de kalender.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

Onder de aanwezigen zagen we tal van coureurs: Karl Wendlinger, Robert en Walter Lechner, Jürgen von Gartzen, Klaus Niedzwiedz, Oliver Mayer en nog vele anderen. Aanwezige teambazen waren onder andere Olaf Manthey, Wolfgang Land, Ernst Moser en Dirk Theimann (Phoenix Racing), Peter Zakowski (Zakspeed), Peter Mücke, terwijl ook vertegenwoordigers van de diverse fabrikanten en tuners present waren die GT3-auto's produceren en aanbieden, waaronder Pierre Dieudonné van Viper-preparateur ORECA.

"De opzet van een GT-serie in Duitsland is een logische stap als je kijkt naar het succes van de klasse op internationaal niveau", verklaarde Hermann Tomczyk. "We willen nadrukkelijk niet een klasse die concurrentie vormt voor bijvoorbeeld de DTM, maar er is zeker in Duitsland ruimte voor een dergelijke serie. Qua evenementen hebben we een interessante mix van bestaande evenementen waarbij we ons aansluiten en meetings waarbij wij het hoofdprogramma vormen, zoals op Hockenheim en bij het 80-jarig jubileum van de Sachsenring."

Stéphane Ratel zong zoals gebruikelijk luidkeels de lof van zijn GT3-concept, dat hij als "het succes van 2006" omschreef. "Evenals in het Europees kampioenschap FIA GT3 zullen we ons ook voor de Duitse serie beperken tot een maximum aantal auto's per merk, om te voorkomen dat het een Porsche-Cup of een Viper-Cup wordt", aldus Ratel. "Met de ADAC als sterke partner aan boord heb ik er alle vertrouwen in dat GT3 ook in Duitsland een succes wordt."

 ADACGT2

Ook Menno Kuus toonde zijn belangstelling bij de presentatie van de ADAC GT Masters in Essen. "Het is een mooi initiatief", zei hij. Hij overweegt eventuele deelname aan de serie met een Aston Martin DBRS9. "Wat mij betreft mogen ze er ook wel een winterserie van maken. Ik zie er wel wat in." Volgende week rijdt hij in ieder geval met een Porsche GT3 tijdens de vier-uursrace van Oschersleben.

De ADAC GT Masters begint in het bijprogramma van de 24 Uur op de Nürburgring, zij het op het Grand Prix-circuit.

De kalender:
7-9 juni: Nürburgring
7-8 juli: Oschersleben
4-5 augustus: EuroSpeedway Lausitz
25-26 augustus: Zolder
15-16 september: Sachsenring
13-14 oktober: Hockenheim
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet