Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Koni officieel schokdemperleverancier McLaren Mercedes

 Koni
De McLaren-Formule 1-bolide had vandaag meteen al een prominente plaats op de Koni-stand in Essen

Nee, we gaan het hier niet over "berenvet" hebben, en de bus van jonkheer Aert van der Goes is ook al lang verleden tijd, maar we zijn er natuurlijk wel een beetje trots op dat "ons eigen" Koni vandaag officieel werd aangekondigd als schokdemperleverancier van het team Vodafone McLaren Mercedes, dat volgend jaar met Fernando Alonso en Lewis Hamilton zal uitkomen in het Wereldkampioenschap Formule 1.

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions

De aankondiging werd gedaan tijdens de Essen Motor Show, waar Koni in hal 2 een flinke eigen stand heeft. Naast de SEAT Leon Supercopa, die ook is voorzien van Koni's FSD-dempers, neemt de McLaren Mercedes Formule 1-bolide natuurlijk een prominente plaats in op de stand.

In een verklaring stelt Henk Kromhout, wereldwijd marketing- en verkoopdirecteur van Koni: "Ik ben heel blij met onze positie als officieel toeleverancier van Vodafone McLaren Mercedes in 2007. Koni is al sinds 1958 actief als leverancier in de Formule 1, maar iedereen zal toegeven dat het Team McLaren Mercedes een klasse apart vormt. De invloed van Team McLaren Mercedes in de gezamenlijke ontwikkeling van onze revolutionaire FSD-ophantgingstechnologie was inspirerend en onze technische teams hebben het afgelopen halfjaar zoveel vooruitgang geboekt, dat we verwachten dat FSD een belangrijk verschil zal maken. Bij de start van het seizoen 2007 bestaat Koni 150 jaar en ziet ernaar uit om in dit jubileumseizoen met Vodafone McLaren Mercedes mee te strijden voor overwinningen."

Jonathan Neale, directeur van McLaren Racing, zegt: "Wij zijn erg blij dat Koni is toegetreden tot onze groep van officiële toeleveranciers van wereldfaam door met ons samen te werken bij de integratie in onze raceauto's van wat wij als de volgende stap in dempingstechnologie beschouwen. We rijden sinds de Grand Prix van San Marino in 2006 met Koni-dempers en in ons testprogramma hebben we de nadruk gelegd op gemeenschappelijke ontwikkeling met Koni op het gebied van FSD-dempers. We zien ernaar uit om deze samenwerking in 2007 voort te zetten."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet