Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Ten Voorde en Nathan presteren goed op Norisring

170702 PCCD Voorde Actie2
Larry ten Voorde eindigde in beide races als vijfde

Met elk een overwinning en een tweede plaats kwamen de Brit Nick Yelloly van het team Deutsche Post by Project 1 en de Noor Dennis Olsen van Konrad Motorsport het best voor de dag in de beide races van de Porsche Carrera Cup Deutschland op de Norisring. Op zaterdag completeerde Christian Engelhart het podium, nadat zowel Michael Ammermüller als Christopher Zöchling een tijdstraf van tien seconden hadden gekregen voor een valse start. Op zondag was de derde plaats voor Porsche-fabrieksjunior Thomas Preining, die daarmee zijn eerste podiumplaats behaalde. Onze landgenoot Larry ten Voorde sloot beide races als vijfde af en was daarmee redelijk tevreden. Wolf Nathan had het op de Norisring wederom zeer naar zijn zin en werd als 16e en 15e geklasseerd. In de rangschikking voor 'gentlemen drivers' werd hij op zaterdag derde en op zondag vierde.

Tekst: René de Boer (vanuit Neurenberg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Porsche/Kräling Bildagentur, Willem J. Staat

1707 Start Porsche Cup
Start van de tweede race met Konrad-coureurs Olson en Preining aan kop van het veld

Voor Larry ten Voorde was het weekeinde op de Norisring zijn eerste optreden op een stratencircuit. Hij zei: "In het begin had ik wel een beetje moeite om mijn draai te vinden, eindigde in de kwalificatie ver in het middenveld en dat betekent op deze baan ook dat je in de problemen zit. In de eerste race kon ik vanaf de elfde plaats goed opklimmen naar P5, waarbij ik natuurlijk ook wel een beetje profiteerde van de straffen voor andere rijders. In de tweede race had ik een goede start, waarbij ik een paar plaatsen kon pakken." Het rijden op een stratencircuit beviel Ten Voorde wel: "Ik heb geprobeerd het stukje bij beetje op te bouwen, steeds iets dichter naar de muur toe. Ik heb wel een paar krassen op de spiegel, maar heb er geen spiegel vanaf gereden, dus dat was goed."

170702 PCCD Voorde actie

Het Porsche-seizoen is iets verder dan halverwege, ook een mooie gelegenheid om met de rijder van het Team Deutsche Post by Project 1 even terug te blikken op zijn eerste ervaringen: "Mijn missie is 2020, dan moet ik er staan, en daarnaartoe is alles een proces", verklaart hij. "Ik wil het stukje bij beetje doen. Ik heb ups en downs gehad, maar daar leer ik van, daar word ik beter van."

170702 PCCD Nathan Podium
Wolf Nathan stond op zaterdag als derde B-rijder op het podium

Wolf Nathan heeft natuurlijk al veel meer routine in de Porsche-racerij en heeft dit jaar in de B-klasse van de cup ook te maken met sterkere concurrentie. Op de Norisring stond de Gelderse ondernemer eenmaal als derde op het podium. "Een prima race met een goede start, waarbij het podium een mooi resultaat was", berichtte hij. "Op zondag had ik een superstart en lag na de eerste bocht zelfs op kop in de klasse. Daarna had ik mooie gevechten, wat foutjes gemaakt, waardoor ik uiteindelijk vierde geworden ben, maar ik heb een prachtige race gehad! Er wordt goed geknokt nu, maar wel fair gereden. Zo'n stratencircuit vind ik fantastisch, je bent constant bezig!" Voor Nathan staat komend weekeinde een gastoptreden in de Porsche Supercup op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg op het programma. Een week later komen Ten Voorde en Nathan dan weer in actie tijdens de Porsche Cup-invitatierace in het voorprogramma van het FIA WEC op de Nürburgring.

170702 PCCD Nathan actie


Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet