Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Yelmer Buurman onder de indruk van DTM-Mercedes

"Het was een fantastische ervaring. Zo'n DTM-auto is heel indrukwekkend om in te rijden en ik ben blij dat ik deze kans van Mercedes-Benz gekregen heb", verklaarde Yelmer Buurman tegenover AUTOSPORT.NL na zijn eerste test met een AMG-Mercedes C-Klasse op het circuit van Estoril. De pas 19-jarige Buurman testte maandag, dinsdag en woensdag op het Portugese circuit, waar de DTM in 2004 een race afwerkte (destijds gewonnen door Christijan Albers, diens laatste DTM-zege tot nu toe).

Tekst: René de Boer

Volgens onze statistieken is Buurman de zevende Nederlander die ooit in een DTM-Mercedes gereden heeft. Ten tijde van de "oude" DTM deed Allard Kalff tracktests met zowel een 190 (in 1992) als een C-Klasse (in 1994). In de "nieuwe" DTM, dus na de heropleving van de serie in het jaar 2000, raceten Patrick Huisman en Christijan Albers beide voor het merk met de ster. Tom Coronel mocht in de winter van 2000 een keer testen op Hockenheim. Charles Zwolsman jr. testte ook een keer met een CLK, en wel in 2002, het jaar dat hij met een Mercedes-motor bij het Kolles-team reed in het Duits Formule 3-kampioenschap. Jaap van Lagen tenslotte mocht vorig jaar testen bij het DTM-team van Mücke Motorsport.

Zoals gebruikelijk doet Mercedes-Benz geen enkele mededeling over het verloop van de tests. Zelfs het feit dat wij op de hoogte waren van het feit dat Buurman reed zorgde al voor wat wrevel in Stuttgart, hoewel een Duitstalige publicatie het ook meldde. Of, en zo ja in hoeverre, Buurman door Mercedes-Benz als een serieuze kandidaat voor de DTM wordt beschouwd, is dan ook met geen mogelijkheid te zeggen. Ongetwijfeld hangt dat mede af van de beschikbare plaatsen, wat weer samenhangt met speculaties over het terugkeren van Gary Paffett (die ongetwijfeld een nieuwe auto zal krijgen, waardoor er wellicht een van de huidige rijders met actueel materiaal zou worden teruggezet naar een "Jahreswagen", wat dan logisch geredeneerd alleen Jamie Green zou kunnen zijn), het al dan niet doorgroeien van Mathias Lauda en/of Susie Stoddart vanuit een twee jaar oude auto naar een één jaar oude auto en wellicht nog andere factoren. Houd deze kolommen in de gaten!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet