Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Mika Häkkinen even terug in de McLaren Mercedes

Mika Häkkinen zal donderdag testen voor zijn voormalige werkgever McLaren Mercedes. De 38-jarige Fin werd in 1998 en 1999 wereldkampioen voor het team uit Woking. Aan het eind van het seizoen 2001 hing hij zijn Formule 1-helm aan de wilgen. Voor zover het er nu naar uitziet zal de test een eenmalige actie zijn.

Tekst: Daan Jeuken

“Ik kijk er enorm naar uit om me weer te herenigen met het team en om weer met een Formule 1-auto te rijden”, reageerde de Fin. “Toen ik dit jaar de Braziliaanse Grand Prix bezocht begon het te kriebelen. Dit is voor mij een kans om te zien hoe de Formule 1-wagens zijn veranderd en te voelen hoe het tegenwoordig is om een Formule 1-wagen te besturen. Uiteraard zal ik ook de team van feedback voorzien.”
“Een coureur van Mika’s kaliber en met zijn ervaring kan alleen maar waardevol zijn in ons testprogramma”, aldus teambaas Ron Dennis. “Hij kijkt er enorm naar uit en ik ben blij dat wij hem deze kans kunnen geven. Op dit moment zijn er echter geen plannen om hem vaker te laten testen.”
“Met twee titels en twintig Grand Prix-overwinningen voor het team heeft Mika een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van McLaren Mercedes”, aldus Norbert Haug, vice-president bij Mercedes-Benz Motorsport en tegenwoordig DTM-teambaas van de Fin. “Sinds hij zich in 2005 bij ons aansloot in de DTM heeft hij bewezen de snelheid niet te zijn verloren. Het hele team kijkt ernaar uit om hem weer in de auto te zien.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet