Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Yelmer Buurman test DTM-Mercedes

Vorige week kwam hij nog met zijn Fortec-Dallara-Mercedes in actie tijdens de Formule 3-Grand Prix van Macau, deze week rijdt de 19-jarige Yelmer Buurman in een heel andere auto: op het circuit van Estoril test de coureur uit Ubbergen met een AMG-Mercedes C-Klasse uit de DTM.

Tekst: René de Boer

Volgens goed ingelichte bronnen test Mercedes-Benz deze week met vier auto's in Portugal. Kampioen Bernd Schneider en Jamie Green voeren zogeheten "componenten-tests" uit, hetgeen inhoudt dat ze nieuwe onderdelen voor de 2007-auto testen op een 2006-C-Klasse. Daarnaast rijden Susie Stoddart, Mathias Lauda en Daniel La Rosa.

Ook wordt een aantal nieuwe coureurs de gelegenheid geboden om hun kunnen te tonen met de C-Klasse. Naast Yelmer Buurman, die dit seizoen indruk maakte met een sterk debuut in het Brits Formule 3-kampioenschap, zijn dat de regerend F3 Euro Serie-kampioen Paul di Resta, de Argentijn Esteban Guerriri (eveneens een racewinnaar in de Euro Serie), daarnaast de Oostenrijker Norbert Siedler en de Deen Casper Elgaard.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet