Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

WTCC: Start-finishzege voor Norbert Michelisz in 'main race' Vila Real

170525 FIA WTCC Vila Real Michelisz R2
Michelisz voor Björk en Monteiro: zo was de volgorde, en zo bleef die ook

Met een onbetwiste start-/finishzege was pole-sitter Norbert Michelisz oppermachtig in de 'main race' van het FIA WTCC op het stratencircuit van Vila Real in Portugal. In een wedstrijd die verder weinig actie bood, zegevierde de Hongaarse Honda-coureur voor de Zweedse Volvo-rijder Thed Björk. De nieuwe WK-klassementsleider Tiago Monteiro eindigde met zijn Honda als derde, voor Volvo-rijder Nicky Catsburg, zodat de Portugees zijn voorsprong op onze landgenoot in de WK-stand nog iets verder kon vergroten. Rob Huff, die in de Allink.com-Münnich Motorsport-Citroën als tweede startte, liet bij de start de motor afslaan, viel terug tot de staart van het veld, maar kwam uiteindelijk nog als vijfde over de eindstreep en zorgde met zijn inhaalacties in ieder geval voor nog een beetje spanning in een verder saaie race.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

170625 FIA WTCC Vila Real R2 start
Start van de race: Huff blijft staan, Monteiro komt er tenauwernood langs

Michigami start na problemen in de eerste race vanuit de pitstraat, terwijl de dreiging van regen steeds groter wordt. Bij de start blijft de Citroën van Huff staan, alle andere rijders komen er voorbij, Michelisz leidt voor Björk, Monteiro, Catsburg en Chilton. Huff maakt binnen twee ronden al vier plaatsen goed., maar hangt dan vast achter Filippi. Vanaf de derde ronde mogen de 'joker-laps' worden gereden. De eerste die van deze mogelijkheid gebruik maakt is Tom Chilton, aan het eind van ronde drie. Ondertussen is Huff voorbij Filippi en rijdt vervolgens achter Ehrlacher.

In de volgende ronde komen Monteiro en Catsurg voor hun 'joker lap' naar binnen, evenals Ehrlacher en Guerrieri. In ronde vijf doen Michelisz en Björk hetzelde, ze komen voor Monteiro en Catsburg weer de baan op en zo blijft de rangorde onveranderd. Guerrieri raakt hard een bandenstapel, maar kan zijn race wel voortzetten. Nadat iedereen zijn 'joker lap' heeft afgelegd, leidt Michelisz voor Björk, Monteiro, Catsburg, Chilton, Huff, Bennani, Girolami, Guerrieri en Filippi.

170625 FIA WTCC Vila Real R2 Huff
Na zijn verprutste start is Rob Huff de enige die nog voor een beetje actie zorgt

In ronde tien heeft Huff het gat naar zijn land- en merkgenoot Tom Chilton vrijwel volledig dichtgereden. Dat is eigenlijk het enige interessante feit in de voor de rest slaapverwekkend saaie race. Panis valt uit met schade aan het rechter voorwiel van zijn Zengö-Honda na contact met de vangrails. In de elfde ronde zet Huff zijn auto bij het uitaccelereren van de laatste chicane naast die van Chilton en passeert zo de SLR-rijder. Uiteindelijk wint Michelisz voor Björk, Monteiro, Catsburg, Huff, Chilton, Bennani, Guerrieri, de in de laatste ronde teruggevallen Girolami en Filippi.

170625 FIA WTCC Vila Real uitslag main race
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet