Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Rianne Bergman bijna eerste vrouwelijke winnares ACNN

PTC-Cup

Bijna had ze de primeur te pakken, maar in de laatste bocht liet Rianne Bergman (Zuna) zich toch nog verschalken. Met een verschil van slechts 0.032 seconde werd ze in race 2 van de PTC/City Bug Cup geklopt door Ruben Lohuis uit Nijverdal. Was Bergman aan kop gebleven en had ze gewonnen, dan was ze de eerste vrouw die een race in de PTC Cup van Autosport Competitie Noord Nederland op haar naam had geschreven.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Dat Bergman de aansluiting met de snelle mannen in de PTC/City Bug Cup inmiddels heeft gevonden, is duidelijk, ook zondagmiddag op het circuit van Racepark Meppen in Duitsland bleek dat. In de eerste van de twee races in de lichte toerwagenklasse, streed Bergman tot aan het eind in de kopgroep mee. Ruben Lohuis had zich geleidelijk van de achtervolgers losgemaakt en zegevierde, maar Bergman knokte voor elke meter en kwam als tweede over de finish.

In race 2 wist de blonde coureur direct na de start aansluiting bij de snel startende Lohuis te krijgen en ze wist rondenlang aan zijn bumper te kleven. Tot in de zestiende van de 21 ronden Lohuis in de kombocht op Racepark Meppen iets te ver naar buiten ging. Bergman stak haar opponent voorbij en kon de koppositie tot en met de voorlaatste bocht vasthouden. In dezelfde kombocht, de laatste voor de finish, stak Lohuis zijn wagen naast die van Bergman en door net de betere lijn te rijden, wist hij de tweede winst van de dag binnen te halen. "We ontlopen elkaar qua snelheid nauwelijks. Op enkele stukken van het circuit ben ik iets sneller op andere stukken is Ruben sneller. Maar jammer dat ik de winst net uit handen moest geven", aldus Bergman na afloop. "Ik ben gewend om in groepjes te knokken, maar aan kop rijden heb ik nog niet zo vaak gedaan. Dat is best moeilijk heb ik gemerkt. Maar met de twee tweede plaatsen ben ik dit tevreden", liet een stralende Rianne Bergman weten.

PTC-Cup2

Lohuis verstevigde door de twee zeges zijn leidende positie in de tussenstand van de PTC City Bug Cup. Achter de wagens van Lohuis en Bergman werd het zestienjarige talent Dominique Kraan uit Hattem in race 1 derde en in race 2 was het Staphorster Rody Kuiper die de derde plaats greep. Overigens waren deze PTC/City Bug races met 25 wagens in de baan, bijzonder boeiend.

In Meppen kwamen ook de Avengers in actie, de klasse met de in Nederland gebouwde formulewagen die dit seizoen een echt Nederlands Kampioenschap mag verrijden van de KNAF. Drie wedstrijden werden er in Meppen gereden en het was Cees de Maar uit Leiden die de succesvolste coureur was. Hij wist twee van de drie races te winnen. Piet Hein Eldering (Amsterdam) won de eerste race van de dag in de Avenger Cup.

Avenger-Cup-2-Cees-de-Maar-8-Co-de-Vet

Cees de Maar deed met die twee overwinningen prima zaken. Hij verstevigde daarmee zijn leidende positie in het Nederlands Kampioenschap. Zijn naaste belager, Co de Vet uit Wieringerwaard, kwam zondagmiddag in Meppen niet verder dan twee derde en een vierde plaats. Het ACNN programma wordt op 15 en 16 juli op het TT Circuit Assen voortgezet.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet