Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
A1GP

A1GP: Overwinningen voor Jani en Hülkenberg, Bleekemolen 7e en 9e



 Alex Yoog Maleisie
Alex Yoong beleefde de Hoofdrace in twee gedeeltes. Foto: A1 Grand Prix

Thuisrace in twee gedeeltes
Alex Yoong ervaarde zijn thuiswedstrijd in twee gedeeltes. De Maleisiër viel na een pitstop naar de staart van het veld terug. Nadat men bandenspanning voor het tweede setje banden veranderd had ging het uitstekend met Yoong, die o.a. Nieuw Zeeland, Nederland, Ierland, Singapore en de USA wist te verschalken. "Vooral in de eerste helft vloog iedereen mij voorbij, nadat we de bandenspanning veranderd hadden, beschikte ik over een totaal andere auto en kon ik echt aanvallen."

Bleekemolen negende
Jeroen Bleekemolen over de hoofdrace: "In de hoofdrace hadden we een probleem met de motor, die liep niet op alle cilinders. Ik denk dat dit al vrij vroeg in de race is begonnen. Toen was het vechten voor wat ik waard was. We hadden ook wat te weinig grip en te weinig tractie, maar met een motorprobleem kan je gewoon niet vooraan rijden. Dat was jammer. Uiteindelijk denk ik dat we gewoon blij mogen zijn dat we nog twee punten pakken, dat is alleen maar goed. Op de baan was het zeker in het begin niet normaal, je zag helemaal niets. Je gokte waar je ergens van je gas afging op het rechte stuk. Je wist niet waar je reed. Ik heb het nog nooit zo erg meegemaakt." Jeroen bezet met 17 punten een 8e plaats in de stand om het kampioenschap.

Jan Lammers: "Als je kijkt hoe moeilijk wij het vrijdag hadden, dan had de schade nog erger kunnen zijn. Juist toen het ging regenen, dachten we dat we konden scoren, maar deze keer liet de motor ons in de steek. We weten niet hoe erg het probleem in het begin was, maar het was zeker een groot probleem aan het einde. We hebben nog geluk gehad dat we twee punten hebben. De jongens hadden weer een fantastische stop, de één na snelste na Groot Brittannië. Dat gaat nu gewoon erg goed. Wat de set-up betreft zitten we nog steeds in de vooruit. We zijn tevreden met een aantal zaken, met het eindresultaat niet. Het waren ook lastige omstandigheden om echt een oordeel te kunnen vellen waar het probleem met de set-up ligt en hoe erg het is. In de kwalificatie waren er signalen dat we vorderingen maakten, alleen in de race is er geen enkele situatie geweest waarop je kon beoordelen hoe het uiteindelijk was."


UITSLAG
1. Nico Hülkenberg DUITSLAND 28 ronden 1.10.54.943 gem. 131.3 km/u
2. Robbie Kerr GROOT BRITTANNIE 28 ronden op 42.849 seconden
3. Nicolas Lapierre FRANKRIJK 28 ronden
4. Neel Jani ZWITSERLAND 28 ronden
5. Sean McInthosh CANADA 28 ronden
6. PhiL Giebler USA 28 ronden
7. Alex Yoong MALESIE 28 ronden
8. Jonny Reid NIUEW ZEELAND 28 ronden
9. Jeroen Bleekemolen NEDERLAND 28 ronden
10.Michael Devaney IERLAND 28 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet