Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

PCC: Larry ten Voorde met podiumplek goed in vorm op de Red Bull Ring

In de Duitse Porsche Cup deed de Nederlander Larry ten Voorde goede zaken op de Red Bull Ring. In de eerste wedstrijd eindigde hij als tweede achter winnaar Matt Campbell. In de tweede wedstrijd eindigde de man uit Boekelo als vierde.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Porsche/Bildagentur Kräling

Ten Voorde Kop
Prachtige start van Larry ten Voorde op de Red Bull Ring. Helaas wist hij zijn pole niet in een overwinning te verzilveren maar wel in een podiumplek.


Larry ten Voorde met podiumplek goed in vorm op de Red Bull Ring
Larry ten Voorde behaalde met de Team Deutsche Post by Project 1 Porsche zijn allereerste pole op de Red Bull Ring. Ten Voorde nam na de start direct de leiding maar moest in de derde ronde voor de Australiër Matt Campbell capituleren. De Australiër slaagde erin om afstand van de Nederlander te nemen, maar een safetycarfase bracht het veld wederom dicht bij elkaar. Bij de herstart gaf Campbell de Nederlander geen schijn van kans en behield tot aan het einde de leiding in de wedstrijd.

Larry ten Voorde: "De start was voor mij gewoon perfect maar ik wilde misschien nog iets teveel. Het is een leerproces. Maar ik ben superblij met mijn podiumresultaat."

In de allerlaatste ronde viel er op het 4.326 km. lange circuit nog voldoende spektakel om de derde plek te beleven. De Duitser David Kolkmann ging in de allerlaatste ronde nog aan de Brit Nick Yelloly voorbij en pakte eveneens zijn allereerste podiumplek.

Kolkmann: "Dit is mijn eerste podiumplek in de Duitse Porsche Cup en na de herstart trok ik werkelijk alle registers open."

In de tweede wedstrijd op de Red Bull Ring behaalde de Noor Dennis Olsen zijn vierde seizoensoverwinning. Campbell slaagde er niet in zijn pole tegenover de Noor te verdedigen. Een herstart voor een crash in het middenveld bezorgde Campbell een tweede kans. Ook ditmaal wist hij niet te profiteren. Vanaf een vijfde startplek wist de Brit Yelloly zich naar het podium te rijden en pakte uiteindelijk zelfs nog een tweede plek door in de allerlaatste ronde Matt Campbell te passeren.

2017 Larry Ten Voorde Larry ten Voorde, we gaan nog veel van hem horen.

Nick Yelloly: "Het was een intensief maar fair duel met Campbell. Het resultaat van perfect teamwork." Matt Campbell: " Een overwinning op zaterdag en een derde plek vandaag. Ik mag niet klagen. In de middelste sector beschikte ik niet meer over de snelheid van de koplopers. Maar in zijn geheel genomen was het een fantastisch weekend." Voor Campbell betekende het een ideale voorbereiding voor de Porsche Super Cup-wedstrijd later dit jaar. Met een vierde plek was Larry ten Voorde andermaal de beste rookie gedurende het weekend. Op zaterdag ging de overwinning in de amateurklasse naar de Oostenrijker Wolfgang Triller. Zondag zegevierde de Nederlander Egidio Perfetti (NL/Momo-Megatron Team Partrax).

2017 Wolf Nathan
Wolf Nathan, trouwe deelnemer in de amateurklasse.

Race 1
1. Matt Campbell (AUS/Fach Auto Tech)
2. Larry Ten Voorde (NL/Team Deutsche Post by Project 1)
3. David Kolkmann (D/Team Deutsche Post by Project 1)
4. Nick Yelloly (GB/Team Deutsche Post by Project 1)
5. Christopher Zöchling (A/MRS GT-Racing)
6. Dennis Olsen (N/Konrad Motorsport)
7. Ryan Cullen (GB/raceunion Huber Racing)
8. Michael Ammermüller (D/raceunion Huber Racing)
9. Henric Skoog (S/raceunion Huber Racing)
10. Philip Morin (S/Martinet by Alméras)


Start R2
Veel spektakel in R2

Race 2
1. Dennis Olsen (N/Konrad Motorsport)
2. Nick Yelloly (GB/Team Deutsche Post by Project 1)
3. Matt Campbell (AUS/Fach Auto Tech)
4. Larry Ten Voorde (NL/Team Deutsche Post by Project 1)
5. Dylan Pereira (L/Zele-Racing)
6. Christopher Zöchling (A/MRS GT-Racing)
7. David Kolkmann (D/Team Deutsche Post by Project 1)
8. Florian Latorre (F/Martinet by Alméras)
9. Zaid Ashkanani (KWT/MRS GT-Racing)
10. Michael Ammermüller (D/raceunion Huber Racing)

Stand
1. Dennis Olsen 116 2. Christopher Zöchling 94 3. Michael Ammermüller 90 4. Nick Yelloly 85 5. Larry ten Voorde 64 6. Thomas Preining 52 7. Christian Engelhart 45 8. Gabriele Piana 40 9. David Kolkmann 33 10. Marius Nakken 28  
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet