Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Dubbelslag Matthieu Krüger op Spa-Francorchamps

Spa Francorchamps start Zilhoutte Ooperon Cup

Hij rijdt niet vaak meer bij ACNN, maar wanneer Matthieu Krüger wel deelneemt in de Ooperon BMW Cup is het dikwijls raak. Ook afgelopen weekend op het circuit Spa-Francorchamps in België. Daar sloeg de Assenaar een dubbelslag door zowel de Ooperon BMW race van zaterdag, als ook die op zondag op zijn naam te schrijven.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Daarmee liet Krüger zien dat er niet met hem te spotten valt. Op vrijdag draaide de BMW-coureur in de kwalificatie de derde tijd uit zijn wagen. Tijdens de eerste van de twee races op het moeilijke, maar spectaculaire circuit Francorchamps in de Belgische Ardennen, kwam Krüger goed van start. De verplichte pitstop verliep voor hem vlekkeloos, want hij stuurde zijn wagen vanaf de tweede positie de pitlane in en na de verplichte stop kwam Krüger er als eerste uit en die positie wist hij tot op de finishlijn vast te houden.

Ooperobn Cup Kruger Mathieu 11 Francorchamps 2017

Vanaf poleposition startte de Assenaar race twee en die wedstrijd wist hij van start tot finish te controleren. Met de overwinning in deze wedstrijd voltooide hij zijn dubbelslag in de Ardennen. "Op zondag had ik het geluk dat ik de verlichte pitstop kon maken tijdens een code 60 situatie, waardoor ik totaal geen tijd en positie verloor. De laatste fase van de wedstrijd heb ik gecontroleerd kunnen uitrijden", aldus Mathieu Krüger.

Achter zijn rug reed Jan-Peter van Leeuwen (Oosterhout) zondag naar de tweede plaats. De man die de tussenstand in het cupklassement aanvoert, moest zaterdag de strijd nog staken met een kapotte radiateur, maar na vele uren flink sleutelen kon Van Leeuwen zondag toch aan de wedstrijd deelnemen. Die tweede plaats betekende wel voor hem hij de eerste plaats in de tussenstand blijft behouden. In de race op zaterdag werd Sander Kohler (Amersfoort) tweede.

Zilhouette Cup 78 Wieringa Marc

Op het Ardenner circuit kwamen ook de Zilhouettes in actie en in de eerste race, zaterdagmiddag, werd Erik Geerts winnaar. De coureur uit Epse boekte daarmee, na een matige seizoenstart, zijn eerste overwinning van het seizoen. De voorsprong van Geerts op tweede man Michael Hermans was twee seconden. Zondag nam Michael Hermans revanche, want de coureur uit Deventer wist toen de eerste plaats naar zich toe te trekken. Hij verwees Raymond Hannink naar de tweede plek, maar de coureur uit Olst was best tevreden met die klassering, want hij boekte hiermee zijn eerste podiumplek van dit seizoen. Hannink lag in de slotfase in eerste positie, maar in de bekende hairpin La Source schakelde hij verkeerd, waardoor Hannink de eerste plaats alsnog uit de vingers liet glippen.

Lijstaanvoerder in de Zilhouette Cup, Bernard Blaak uit Erm, was afwezig, waardoor Mark Wieringa (Midwolde) hem als koploper zou kunnen aflossen. Dat gebeurde niet, want Wieringa reed zoals zaterdag als zondag naar de vijfde plek en kwam daarmee op gelijke hoogte met Blaak in de tussenstand.

Volgende week zondag rijden de ACNN-coureurs in de PTC Cup en de Open Sport Series hun derde race van het seizoen. Dat gebeurt op het Duitse Racepark Meppen, net over de grens bij Emmen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet