Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Team Nico Rosberg wint Philips Ice Race in Krefeld

 Nico Rosberg 1
Nico Rosberg met de kart in actie op het ijs

Williams Formule 1-coureur Nico Rosberg won samen met GP2-rijder Michael Ammermüller en Champ Car Atlantic-kampioen Andreas Wirth als team "Nico & Friends" de eerste editie van de Philips Ice Race, een kartevenement in de König Arena in het Duitse Krefeld. In de teamwedstrijd over 40 ronden verwees het trio het Audi Sport Team met DTM-coureurs Frank Stippler en Timo Scheider en Le Mans-winnaar Marco Werner naar de tweede plaats. De derde positie was voor het team Formel United met Marcel Lassée en de broers Mike en Tony Schmidt.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

 Podium
Podium na afloop van de teamwedstrijd

De belangstelling was met een paar honderd bezoekers in de ijshal, waar normaliter de Duitse ijshockeyclub Krefeld Pinguine speelt, ronduit matig te noemen. Jammer, want het evenement was meer dan de moeite waard. Tal van prominente rijders uit de DTM (uiteraard alleen van Audi, want Mercedes-Benz verbiedt zijn rijders sinds jaar en dag de deelname aan dergelijke activiteiten), het WTCC, het EK Truckracen, het FIA GT-kampioenschap en diverse andere klasses kwamen in actie en de sfeer was ronduit gezellig.

Naast de teamwedstrijd, waarin acht teams van elk drie rijders uitkwamen, was er ook een individuele wedstrijd, die werd gewonnen door Marcel Lasée voor Frank Stippler en Daniel Abt, de pas 13-jarige zoon van DTM-teambaas Hans-Jürgen Abt. Daniel bleef daarbij zijn oom, DTM-coureur Christian Abt, voor. Die werd namelijk vierde.

 Ice Kart actie
Bij de races ging het er close aan toe

Snelste rijder over één enkele geklokte ronde op de ijzige piste was Daniel Abt voor DTM-coureurs Frank Stippler en Timo Scheider. De karts waren voorzien van spikes om op de gladde ondergrond in ieder geval nog een beetje grip te hebben. Voor de rijders en teams op het podium waren er als prijzen originele trofeeën: Philishave-scheerapparaten in de kleuren goud, zilver en brons.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet