Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Aanstaande zondag 7 mei enerverende ACNN races verwacht met grote deelnemersvelden

PTC Cup vol startveld Foto Serge Duursma Andere Foto

Met de enerverende wedstrijden van begin april nog vers in het geheugen beginnen de ACNN-coureurs zondag 7 mei op het TT Circuit Assen aan hun tweede cuprace van dit seizoen. Vooral de spannende strijd in de PTC / City Bug Cup sprak tot de verbeelding en de verwachting is dat deze lichte toerwagenklasse opnieuw voor spannende races zorgt.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

PTC Cup april 2017 Foto Bert v Dalen

Maar liefst vijf coureurs doen nauwelijks voor elkaar onder. Daaronder ook Rianne Bergman (Zuna), die na haar derde plaats in april, opnieuw podiumkansen ziet. Veel ogen zullen gericht zijn op Rody Kuiper (Staphorst) en Ruben Lohuis (Nijverdal), de mannen die de twee eerste races op hun naam schreven. Ook Max de Bruijn (Eindhoven) en Thomas Verhoek (Genemuiden) zijn coureurs die vast een plek in de kopgroep zullen opeisen. Verwacht wordt dat er meer dan twintig toerwagens aan de start staan, hetgeen prachtige races oplevert.

NK Avenger Cup Foto Bert v Dalen

In het Nederlands Kampioenschap in de Avenger Cup zal Co de Vet (Wieringerwaard) alles in het werk stellen om, als cupwinnaar van 2016, alle drie races op 7 mei, zegevierend af te sluiten. In april wist hij met luttele centimeters voorsprong een van de twee races te winnen, de andere overwinning was toen voor Cees de Maar (Wassenaar). Deze snelle rijder zal er alles aan doen De Vet achter zich te houden en daarmee de koppositie in het Nederlands Kampioenschap te grijpen. Hij heeft daarvoor drie kansen, want de Avenger Cup rijdt met de Open Sport Series drie wedstrijden op zondag 7 mei.

Zilhouette Cup Foto Serge Duursma Andere Foto

Ook een vol deelnemersveld, waarschijnlijk rond de veertig racewagens, is te zien in de gecombineerde Ooperon BMW Cup, Zilhouette Cup en DTC. In de Ooperon Cup zijn Assenaar Henk Tappel en zijn opponent Jan Peter van Leeuwen (Oosterhout) favoriet. Zij verdeelden de buit begin april ook gelijkelijk. Misschien dat Dimitri van der Spek (Egmond een Zee) zich ook kan meten in de top.

In de Ooperon Rookies Cup verdedigen Robert de Ceuninck van Capelle en Mark van Olst uit Assen hun koppositie.
Bernard Blaak (Erm) geldt als favoriet in de Zilhouette Cup. De klasse met in Nederland gebouwde racewagens heeft in de afgelopen manden een behoorlijke groei doorgemaakt, waardoor het startveld meer dan tien snelle wagens telt. Blaak zal vooral moeten letten op het duo Hoekstra/Drenth (Zuidhorn) en Mark Wieringa (Midwolde).

Bij de races in april waren in de DTC René Snel (Abbekerk) en de equipe Henk Grendel/Reind Boone (Zwartsluis/Enschede) succesvol. Zij wisten allen een race te winnen en zijn ook nu weer kanshebber.

De ACNN-trainingen beginnen zondag 7 mei om 9.00 uur, de eerste wedstrijd staat voor 11.40 uur gepland. Bezoekers hebben gratis toegang, ook tot de paddock, waar zelfs gratis geparkeerd kan worden. Bezoekers ontvangen tevens het gratis ACNN Cup Magazine.

TIJDSCHEMA 7 mei

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet