Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Spanning droop van eerste ACNN race af

Hoe spannend het bij de ACNN-races kan zijn, bleek tijdens de eerste cuprace van het seizoen 2017, zondag op het TT Circuit Assen. 

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Avenger


Vooral de eerste race van de Avenger Cup sprak tot de verbeelding. Titelverdediger Co de Vet (Wieringerwaard) knokte rondenlang met Cees de Maar (Wassenaar) en in de laatste ronden van race 1 ging het tweetal naast elkaar over het asfalt. Zelfs op de finish was het verschil niet met het blote oog niet te zien en moet de finishfoto uitsluitsel geven. Met één duizendste van een seconde voorsprong op De Maar wist Co de Vet de winst naar zich toe te trekken. Breed glunderend bekeek hij de foto. "Dat is mooi hè? Net iets eerder over de streep. Het is geweldig zoals deze race ging. Knokken voor iedere centimeter. Dit is echt strijden." In race 2 lagen de coureurs wat meer uiteen en kon De Maar revanche nemen. De Vet werd tweede op ruime achterstand van Cees de Maar.

PTC-cup

Ook veel strijd gaven de races in de PTC/City Bug Cup te zien. Maar liefst 25 lichte toerwagens kwamen in deze klasse aan de start. In de eerste van de twee wedstrijden was een groep van vier coureurs in felle strijd gewikkeld om de eerste plaats. Kopman Rody Kuiper (Staphorst) wist met veel kunst en vliegwerk de eerste plek te controleren, maar direct achter hem wisselden de posities doorlopend. Aan het eind van de race was het Ruben Lohuis (Nijverdal) die de tweede plaats achter winnaar Kuiper greep. Derde werd Max de Bruijn (Eindhoven) en vierde Rianne Bergman (Zuna), die zich prima kon meten met de andere drie uit de kopgroep.
In de tweede PTC/City Bug Cuprace was er opnieuw een kopgroep die elkaar nauwelijks een duimbreed toe gaf. Het was Ruben Lohuis die in de laatste bocht het hoofd het meest koel hield en won. Rody Kuipers maakte een klein stuurfoutje, maar wist toch nog tweede te worden en Rianne Bergman werd derde. Bergman liet in beide races zien dat zij de aansluiting met de heren volledig heeft gevonden.

Zilhouette-cup

Titelverdediger in de Zilhouette Cup, Bernard Blaak (Erm) liet zien dat hij uitstekend heeft overwinterd. Met overmacht won Blaak race 1 en ook race 2. In de eerste wedstrijd had Blaak maar liefst 26 seconden voorsprong op het duo Hoekstra/Drenth (Zuidhorn). In de tweede wedstrijd was de volgorde hetzelfde, maar de voorsprong nog groter: bijna 35 seconden in het voordeel van Bernard Blaak. Afgelopen weken kon de Zilhouette Cup veel nieuwe coureurs inschrijven, waardoor deze klasse, die samen rijdt met onder meer de Ooperon BMW Cup, nu zo'n vijftien wagens in de baan heeft. In totaal kende het startveld in de gecombineerde klasse van Ooperon BMW, Zilhouette Cup en DTC bijna veertig auto's.

Ooperon

In de Ooperon BMW Cup knokte de cupwinnaar van vorig seizoen, Jan Peter van Leeuwen (Oosterhout), net als vorig jaar een duel uit met Assenaar Henk Tappel. In de twee wedstrijden was er geen groot krachtsverschil tussen beide coureurs. Ze bleven elkaar volgen, waarbij de eerste race door Van Leeuwen werd gewonnen en race 2 werd een prooi voor Henk Tappel. Deze twee coureurs hebben de toon gezet voor de rest van het seizoen. Zij lijken de dienst te gaan uitmaken in de Ooperon BMW Cup, met als outsiders Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) en het duo Lekkerkerker/Stiksma (Elburg/Deventer). In race 1 werd Van der Spek derde en in race 2 Stiksma en Lekkerkerker.
De twee races in de Open Sport Series eindigden in overwinningen voor Albert Donaldson (Groningen) en Richard Heling (Grolloo).
Winnaars in de DTC werden René Snel (Abbekerk), Reind Boone/Henk Grendel (Enschede/Zwartsluis), Marc Dijkhuis (Ommen) en John Peeters (Zegge).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet