Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Davidson naar Super Aguri, Klien plaatsvervanger

Na vele jaren testwerk en snelle ronden op de vrijdagen van de raceweekends heeft Anthony Davidson dan eindelijk een racestoeltje weten te bemachtigen. De Brit heeft onderdak gevonden bij Super Aguri, het kleine broertje van Honda. De positie van testcoureur bij Honda wordt ingevuld door de bij Red Bull afgeserveerde Christian Klien, die ook nog in de race was voor het vacante racezitje bij Spyker.

Tekst: Daan Jeuken

Anthony Davidson bekleedde sinds 2004 de positie van testcoureur bij (toen nog BAR) Honda. Vooral in zijn eerste jaar boekte hij veel furore door als vrijdagstester bijna altijd de snelste te zijn op de vrije trainingen tijdens de raceweekends. Mede dankzij zijn goede werk eindigde BAR dat jaar in de top van het klassement en mocht in 2005 geen extra bolide inzetten. Hiermee zette Davidson zich een jaar in de schaduw, maar het afgelopen jaar mocht hij weer meedoen op vrijdag.
Ondanks dat Davidson door zijn team werd geroemd voor zijn prestaties lukte het hem zowel in 2005 als 2006 niet om een racestoeltje te bemachtigen. Dat is de 27-jarige Brit nu dus wel gelukt, bij het kleine broertje van Honda: Super Aguri. Daar zal hij worden herenigd met Takuma Sato, in 2004 en 2005 zijn teamgenoot bij BAR.
“Dit is een grote kans voor mij en ik kijk dan ook enorm uit naar mijn eerste volledige seizoen als racecoureur”, aldus de Brit. “Ik ben onder de indruk van de progressie die het Super Aguri F1 Team vorig jaar heeft geboekt. Mijn eerste bezoekjes aan de fabriek hebben me ook duidelijk gemaakt dat het team erg hard werkt en zeer goed gemotiveerd is. Ik kan niet wachten om te beginnen!”
Na het vertrek van Anthony Davidson maakte Honda gelijk bekend dat Christian Klien de vrijgekomen positie van testrijder gaat invullen. De 23-jarige Oostenrijker reed sinds 2004 in de Formule 1; eerste een jaar voor Jaguar, dat later werd overgenomen door Red Bull.
“Het is een eer om bij een van de top teams en met twee van de beste coureurs in de Formule 1 te mogen werken”, reageerde Klien. “Ik kan teren op drie jaar Formule 1-ervaring en hoop Honda te helpen bij het verwezenlijken van haar ambities. Voor mijzelf zie ik het als een stap vooruit in mijn carrière. Ik kijk enorm uit naar de eerste keer als ik in de wagen stap, tijdens de aankomende wintertests.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet