Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Vernieuwingen bij ACNN races

Amper is de 5 Uur van Assen afgevlagd, of het volgende ACNN evenement dient zich aan. Autosport Competitie Noord Nederland begint haar nieuwe seizoen van cupraces zondag 2 april op het TT Circuit Assen. Het belooft een interessante wedstrijddag te worden met veel vernieuwingen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Avenger KN status Foto Bert v Dalen


De klasse met de Avenger formulewagen heeft van de autosportbond KNAF het predicaat Nederlands Kampioenschap gekregen. Het betekent een extra stimulans voor de coureurs. Door de NK-status wordt verwacht dat het aantal deelnemers in deze klasse zal toenemen. Vast staat dat de vertrouwde gezichten van afgelopen jaar ook nu weer van de partij zijn. Kampioen Co de Vet (Wieringerwaard) zal het ongetwijfeld opnieuw zwaar krijgen in de strijd om de winst. Concurrent Martijn Polinder (Doornspijk) zat verleden jaar dicht bij de titel, maar De Vet hield hem er op het laatst net vanaf. Dit jaar wil Polinder het kampioenschap wel in de wacht slepen.

Peugeot 206 GTI Foto Bert v Dalen

Nieuw is ook de aanwezigheid van de Peugeot 206 GTI. Deze toerwagens hebben een eigen cupcompetitie en starten samen met de Ooperon BMW Cup en Zilhouette Cup. Tijdens deze eerste cuprace van het seizoen komen diverse debuterende coureurs in de baan.
Daarnaast is het de vraag hoe de kampioenen van verleden jaar hebben overwinterd en of zij direct in staat zijn opnieuw hoge ogen in hun klasse te gooien.

In de lichtste klasse, de PTC Cup, die deze eerst race samen rijdt met de City Bug Cup, is cupwinnaar van verleden jaar, Ruben Lohuis uit Nijverdal helemaal gereed voor het nieuwe seizoen. Lohuis heeft zijn wagen in optimale conditie voor de eerste race. Het Team Lohuis Autosport uit Nijverdal kent naast de titelverdediger in de PTC Cup vier andere coureurs, waarvan de 16 jarige Noah Hermans uit Deventer zijn cupdebuut maakt. Ook Beau Braster uit Kiel-Windeweer, een 15 jarig talent uit de kartsport, maakt voor het eerst zijn opwachting in de lichtste klasse bij ACNN.

In de Ooperon BMW Cup is het meerijden van titelverdediger Jan Peter van Leeuwen (Oosterhout) nog onzeker. Toch zal de spanning er niet minder om zijn, want Assenaar Henk Tappel, verleden jaar tweede in de eindstand en derde man Dimitri van der Spek (Egmond aan Zee) geven elkaar geen meter toe tijdens de race. Ook komt Jorn Boertien (Elim) met zijn nieuwe equipegenoot Youri Verwijveren uit Zandvoort in actie in de Ooperon BMW Cup.

Deze klasse rijdt samen met de Zilhouette Cup. In deze categorie, met racewagens die worden geproduceerd in Engelbert bij Groningen, komen enkele debutanten in actie. Titelverdediger Bernard Blaak (Erm) zal er alles aan doen opnieuw zeges te pakken.

Joop Arendsen DTC maart 2017 Foto Bert v Dalen

In de klasse DTC, die samenrijdt met de Ooperon en Zilhouette Cup, zullen onder anderen de drie coureurs Arendsen (Rheden), allen familie van elkaar, in actie komen.

Het raceprogramma wordt gecompleteerd met de ADPCR, een klassen waarin uitsluitend snelle Porsches van start gaan.

De ACNN-trainingen beginnen zondag 2 april om 9.00 uur, de eerste wedstrijd staat voor 11.05 uur gepland. Bezoekers hebben gratis toegang, ook tot de paddock, waar zelfs geparkeerd kan worden. Bezoekers ontvangen tevens het gratis ACNN Cup Magazine.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet