Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing shows: Autosalon Genève 2017

IMG 3643

Uw verslaggever had vroeger een autokwartet, waar onder andere een Monteverdi Hai in voorkwam. Fascinerende sportwagen, nooit eerder in het echt gezien. Monteverdi is een van de weinige automerken die uit Zwitserland stamden en de fabriek van de in 1998 overleden Peter Monteverdi bouwde naast sportwagens ook een luxe terreinwagen (op de achtergrond). Tevens droeg in 1990 een Formule 1-renstal de naam van de constructeur. Jarenlang waren de auto's te zien in de Monteverdi Car Collection in Binningen bij Basel, maar die werd vorig jaar gesloten. Nu is het grootste deel van de collectie overgebracht naar het Verkehrshaus in Luzern, waar de toekomst van de in een stichting ondergebrachte verzameling lijkt veiliggesteld. Tevens verscheen er een boek over het merk van de hand van de Zwitserse journalisten Carl L. Wagner en Roger Gloor.

IMG 3626

De Britse onderneming David Brown - genoemd naar de oprichter van Aston Martin - bouwt met moderne technieken historisch aandoende auto's. Het resultaat mag zeker gezien worden.

IMG 3670

Aston Martin zelf toonde in Genève de Valkyrie, ontworpen door Adrian Newey en voorzien van een door Cosworth gebouwde 6,5-liter V12-motor. Aston Martin plant een productie van 99 stuks, plus 24 exemplaren van een nog extremere trackday-versie.

IMG 3653

Onder de merknaam Tamo presenteerde het Indiase Tata de Racemo, een 160 pk sterke sportwagen.

IMG 3716

Aan supercars nooit een gebrek in Genève: hier de Pagani.

IMG 3739

Ook Chinese fabrikanten betreden het speelveld van de supercars, zoals hier de Techrules hybride-auto, die in samenwerking met Italdesign/Giugiaro werd ontwikkeld.

IMG 3724

De Scuderia Cameron Glickenhaus, van de Amerikaanse filmmiljardair en autoliefhebber James Glickenhaus, kennen we ondermeer van de VLN- en 24-uursraces op de Nordschleife. De SGC-sportwagen is er ook in straatuitvoering.

IMG 3743

De Bugatti Chiron.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet