Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

Groeten vanaf de Final 4 op Zandvoort

startbrug

Op weg naar de paddock van het circuit was de PR-machine van CPZ nog even blijven hangen in 2016. De aankondigingspilaar en de verweerde posters maakten reclame voor reeds lang gepasseerde evenementen. Volgende maand begint het nieuwe raceseizoen alweer met de DNRT openingsraces en de traditionele Paasraces. Nu moesten we het nog doen met de beslissing in het winterkampioenschap en dat viel beslist niet tegen. Het CPZ en de DNRT hadden gezorgd voor een vol veld met lekkere dikke wagens. De paddock stond vol met trucks alsof het ging om een internationaal evenement. De Final 4 werd pas in de slotfase beslist door, het lijkt echt zo, de steeds snellere Cor Euser met zijn ervaren kompaan Henk Thuis. De eigenbouw Pumaxs RT passeerde de finish met slechts 3.977 seconde voorsprong op het duo Ward Sluys en Bas Schouten, die lange tijd de wedstrijd hadden aangevoerd. Winterkampioen werden de Febo Racing Team-rijders Dennis de Borst en Pim van Riet.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Gerrie Hoekstra, Co van der Gragt en Marco Antheunisse

tentje


Om helemaal niets te missen bivakkeerden een aantal monteurs van vrijdag op zaterdag in een bescheiden tentje in de pitbox.

trucks

Prettig gezicht om een volle paddock te zien met professionele teamtrucks.

mercedes-vleugel

Dikke auto's aan de start.

startopstelling

De imposante AMG Mercedes SLS GT3 van Daan Meijer en de snelle Danny van Dongen pakten de pole voor het ervaren duo Euser en Thuis.

media centra

Om de pers meer de ruimte te geven wordt het media centrum flink verbouwd.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet