Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: 5 Uur van Assen opent raceseizoen 2017. Topcoureur Cor Euser opnieuw favoriet

Cor Euser overall winnaar 5 Uur Assen dec 2016 Foto Bert van Dalen
Cor Euser tijdens zijn winnende 5 Uur van Assen in december 2016.

ACNN zet haar goede traditie van 5 uurs races voort op zondag 12 februari. Als start van het nieuwe autosportseizoen op het TT Circuit Assen wordt die dag opnieuw een endurancewedstrijd over 5 uren verreden. Diverse coureurs van naam hebben zich inmiddels gemeld voor deze eerste wedstrijd van het seizoen 2017. Onder hen een van Neerlands meest succesvolle autocoureurs, Cor Euser. Hij wist in december nog de laatst verreden 5 Uur van Assen op zijn naam te schrijven. Euser heeft, na Michael Bleekemolen, de meeste overwinningen als Nederlands autocoureur achter zijn naam staan en ook voor de race op 12 februari geldt Euser als één van de favorieten. De coureur uit het Brabantse Herpen start in een Lotus in de zwaarste klasse, divisie 1 met toerwagens tot 3500cc. In die klasse komt ook René Snel aan de start.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Start 5 uur v Assen 2016 Foto Bert van Dalen
De 5 Uur van Assen staat bekend om zijn enorme deelnemersveld. Hier een startfoto uit 2016.


Net als voorgaande keren, kent de 5 Uur van Assen zeven divisies. In die tot 2500cc, divisie 2, staan veel coureurs uit de bekende ACNN Ooperon BMW Cup aan de start. Patrick Vreede en Rogier de Leeuw vormen daarin een duo. Ook in een BMW gaat het trio Marcel van der Lip / Claudia Doornbos en Zlatko Bralic van start, terwijl er van de racefamilie Arendsen, maar liefst twee equipes in deze divisie 2 op de startlijst staan.

De bekende Nederlandse racewagen Zilhouette heeft een eigen klasse en daarin is de deelname van nieuwkomers Marcel van de Lyke met Mark Wieringa en Barry Drenth met zijn equipegenoot Jack Hoekstra inmiddels zeker.

De nieuwe kleine racewagen Peugeot 206 GTI staat ingedeeld in divisie 3 tot 2000cc en diverse ACNN-teams zullen daar aan de start staan. De lichtste toerwagens tot 1000cc zijn ingedeeld in divisie 5, waarin vooral PTC Cup coureurs te vinden zijn. Vader en zoon Tempelman (Nieuwleusen), vader en zoon Kuiper uit Staphorst, vader en zoon Kraan (Hattem) en nog enkele coureurs uit de PTC Cup zijn in de divisie 1 actief.

Tankstop 5 Uur van Assen 2016 Foto anderefoto Serge Duursma
Tankstops horen ook bij een race over 5 uren.

In de komende dagen kan het deelnemersveld nog groeien, want de inschrijving staat nog open tot vlak voor de trainingen.

Bezoekers hebben gratis entree en kunnen zelfs op de paddock gratis parkeren
Het programma op zondag 12 februari begint om 10.00 uur met de trainingen. De race begint om 12.00 uur en vijf uur later, om 17.00 uur zijn de winnaars bekend. Het evenement is geheel gratis toegankelijk en ook op de paddock is kosteloos een kijkje te nemen. Publiek mag zelfs gratis op de paddock parkeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet