Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Retro Racing Magazine 17-2016 is verschenen: special 'Ladies in motorsport'

rrm17-2016

Begin dit jaar vatte onze Retro-partner Retro Racing Magazine het idee op om een special te maken die geheel in het teken staat van vrouwen in de (historische) autosport. Vrouwen die actief zijn of waren in de autosport. Hetzij achter het stuur, hetzij bij de organisatie. Dit nummer is een eerbetoon aan alle vrouwen die de autosport net wat leuker maken.

Tekst en foto: Retro Racing Magazine

We spraken met Rhea Sautter, niet alleen coureur in het NK HTGT maar ook monteur. Daarnaast interviewden we Anita Renes en Amanda Hennesy, beiden uitkomend in de Youngtimer Touring Car Challenge. Lorina McLaughlin, organisator van The FORCE en eigenaresse van de Benetton B192 waarmee Michael Schumacher heeft gereden, vertelt hoe ze in de autosport verzeild is geraakt. We hadden een openhartig gesprek met Caroline Abbou Rossi Di Montelera (FIA Lurani Trophy for Formula Junior Cars) over haar liefdes, maar ook over haar angsten.

We doken tevens in de geschiedenis. De begin dit jaar overleden Maria Teresa de Filippis was de eerste vrouw in de Formule 1. Tijdens de 24 Uren van Le Mans kwamen maar liefst drie damesequipes uit. Michelle Dacremont, Marianne Hoepfner en Michelle Mouton bestuurden een prachtige Moynet-Simca LM75. Datzelfde jaar reed ook Lella Lombardi mee, de eerste – en tot nu toe enige – vrouw die in de Formule 1 een puntenklassering heeft behaald. Op Circuit Park Zandvoort ontmoetten wij de eerste vrouwelijke toerwagenkampioen ter wereld, Yvette Fontaine.

Zoals eerder gezegd zijn ook achter de schermen een aantal vrouwen actief. Voor de meesten minder zichtbaar, maar daarom niet minder belangrijk voor het vlekkeloos laten verlopen van een evenement. Wij richten de spotlights op: Helana van der Wouden (organisator Historic Monoposto Racing), Pauline Schoofs (Directeur de Course), Laure van de Vijver (evenementenorganisator bij HVM Racing) en Rachel Bailey (Events Director en mede-oprichter Masters Historic Racing). En last but not least Ria Waterreus (o.a. wedstrijdsecretaris Circuit Park Zandvoort), al 48 jaar actief in de autosport!

Veel lees- en kijkplezier!
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet