Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Achtste Classic Wings & Wheels op 26 augustus 2017 op vliegbasis Gilze-Rijen

CWW-Matra-1

Op 26 augustus 2017 is het na twee jaar wachten weer zover: dan wordt de vliegbasis Gilze-Rijen voor de achtste keer het 'Goodwood van de Lage Landen'. In nauwe samenwerking met Circuit Park Zandvoort en de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht zullen de mooiste historische (race)auto's en vliegtuigen in een unieke ambiance een dynamische acte de présence geven, niet alleen op de grond, maar ook in de lucht!

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Geert Langelaan en Erik van der Schaaff

7


Classic Wings & Wheels is na zeven afleveringen van dit tweejaarlijkse evenement uitgegroeid tot het hoogtepunt op de Nederlandse evenementenkalender. Niet voor niets heeft de show in binnen- en buitenland de naam een "Little Dutch Goodwood" te zijn. Het programma voor deze achtste Classic Wings & Wheels staat nog niet definitief vast. Reken er maar op dat ook in 2017 het programma de hele zaterdag weer overvol zal zijn met thematische demonstraties van bijzondere klassieke voornamelijk sport- en racewagens. De vorige editie, waarvan beeld is bijgevoegd, stond in het teken van 50 jaar Matra, dat op spectaculaire wijze gevierd werd. Een van de thema's voor 2017 zal het 40-jarig bestaan van de Lotus Club Holland zijn, dat een passend eerbetoon krijgt met veel modellen straat- en raceauto's van dit legendarische Britse merk. Natuurlijk zullen ook de indrukwekkende vliegtuigen veel bewondering oogsten met hun soms bulderende aanwezigheid, zowel op de grond als in de lucht.

10

Oldtimerbezitters en -clubs die Classic Wings & Wheels van dichtbij willen meemaken, kunnen contact opnemen met Henk Janus, voorzitter van de Stichting Classic Wings & Wheels. Bij voorgaande edities werd van dit aanbod ook al gretig gebruik gemaakt, waardoor het complete terrein van de vliegbasis vol stond met een geweldig uiteenlopende collectie van exclusieve, bijzondere of klassieke voertuigen.

18

Traditioneel komt de opbrengst van dit evenement ten goede aan een nu nog nader te bepalen GOED DOEL. In 2015 was de Brandwondenstichting dankzij Classic Wings & Wheels de grote winnaar met een donatie van maar liefst 50.000 Euro!
Noteer daarom vast met ROOD in de agenda de datum: zaterdag 26 augustus 2017!

Neem voor informatie en/of aanmelding contact op met Henk Janus via info@classicwings-wheels.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet