Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Haas bevestigt Magnussen naast Grosjean voor 2017

20161111014453-e44dde88

Kevin Magnussen neemt in 2017 de plaats in van Esteban Gutiérrez bij Haas. Het nieuws lekte afgelopen woensdag uit en werd vandaag door het Amerikaanse team bevestigd. Daardoor zijn alleen de auto's van achterblijvers Sauber en Manor nog vrij.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Renault F1

Magnussen koos voor Haas nadat hij naar eigen zeggen het aanbod van Renault te mager vond. Daarop besloot om het contract van Jolyon Palmer met nog een jaar te verlengen. Magnussen tekent bij Haas een meerjarencontract, waarschijnlijk met de hoop dat hij de vervanger van Kimi Räikkönen bij Ferrari wordt. Zijn nieuwe teamgenoot Romain Grosjean had dezelfde insteek toen die in 2015 voor Haas koos.

Esteban Gutiérrez valt in ieder geval af in die race om een plekje bij Ferrari. De Mexicaan werd dit seizoen gewogen en te licht bevonden door Haas. Of de voormalig GP3-kampioen met zijn budget nog bij Sauber of Manor onderdak vindt, is de vraag.

Een toekomstig GP3-kampioen, Ferrari-junior Charles Leclerc, hoopt intussen opnieuw de reservecoureur van Haas te worden. De Monegask zal het volgend seizoen GP2 doen, al moet Ferrari hem nog onderbrengen bij een van de topteams. ART – het team waarvoor Leclerc in de GP3 uitkomt – is een logische keuze, maar tegelijk lijkt het er steeds meer op dat Prema het juniorteam van de Ferrari Driver Academy wordt. In dat geval zouden Leclerc en diens FDA-genoot Antonio Fuoco bij het Italiaanse team worden geplaatst.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet