Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ocon tekent meerjarencontract bij Force India

jm1523ju22

Renault zat ook achter hem aan, maar het is Force India geworden. Het team uit Silverstone heeft Esteban Ocon voor meerdere jaren vastgelegd als vervanger van Nico Hülkenberg. De Fransman die het afgelopen jaar als Mercedes- én Renault-junior optrad en intussen warmliep bij Manor, blijkt nu toch te zijn 'geplaatst' bij een team met Mercedes-motoren.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Sahara Force India F1 Team

De stoelendans rondom de resterende plaatsen bij Force India, Renault, Haas, Sauber en Manor komt dezer dagen snel tot een ontknoping. Na de verrassende stap van Hülkenberg naar Renault moest iedereen even zijn evenwicht terugvinden en ging alle partijen met elkaar in discussie. De bevestiging van Palmer als teamgenoot van Hülkenberg bij Renault kwam gisteren, terwijl toen ook uitlekte dat Kevin Magnussen vrijwel zeker bij Haas aan boord is.

jm1513my48

De volgende stap is de aankondiging van Esteban Ocon bij Force India. Het team maakte bekend dat het de Fransman niet alleen voor 2017 aan zich heeft verbonden, maar voor de langere termijn. Ocon is overigens niet helemaal een vreemde voor Force India: hij testte in 2015 al twee keer voor het team, in Barcelona en op de Red-Bull-Ring.

jm1523ju63

De beslissing van Mercedes om Ocon naar voren te schuiven betekent feitelijk dat Pascal Wehrlein is gepasseerd. Ook hij was in de running om Hülkenberg te vervangen. De Duitser blijft waarschijnlijk nog een jaar bij Manor. De Mercedes-contracten van Lewis Hamilton en Nico Rosberg lopen na 2018 af.

jm1523ju109

Felipe Nasr was een outsider voor de opengevallen plek bij Force India, maar zal nu waarschijnlijk net als Marcus Ericsson zijn contract bij Sauber verlengen. Ook Rio Haryanto aast nog op een Sauber-zitje. Alleen de plaats naast Wehrlein bij Manor is dan nog vrij. Die wordt mogelijk voor Nasr als Haryanto diens plek bij Sauber wegkaapt. Voor de Braziliaan is het dan wachten totdat Valtteri Bottas in 2018 naar Renault overstapt, zodat de voormalige Williams-reserve de plaats van de Fin bij het team van Grove kan overnemen.


Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet