Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Williams bevestigt Stroll naast Bottas

stroll-bottas-williams1

Het was het slechtst bewaarde geheim van de F1-transfermarkt 2016-2017: Williams heeft vandaag bekendgemaakt dat Europees F3-kampioen Lance Stroll de plek van Felipe Massa gaat innemen. Tegelijk bevestigde het team uit Grove dat Valtteri Bottas doorgaat bij Williams.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Williams F1 Team

Dat testcoureur Stroll meteen zou doorstoten naar de plaats naast Bottas, zong al tijden rond in de F1-paddock en werd eigenlijk al wekenlang voetstoots aangenomen. Het wachten op de aankondiging was een kwestie van wachten nadat de Canadees op 29 oktober jongstleden de leeftijd van 18 zou bereiken. Wel zo handig met een drankenfabrikant als hoofdsponsor.

stroll-bottas-williams3

De voormalige Ferrari-junior stapte een jaar geleden over naar het juniorprogramma van Williams, voordat hij met het Italiaanse Prema Powerteam aan zijn tweede jaar in het Europees F3-kampioenschap zou beginnen. In zijn debuutseizoen onderscheidde Stroll zich met diverse crashes en roekeloos gedrag dat zelfs tot een uitsluiting leidde, in 2016 reed hij dominant naar de titel.

Prema is eigendom van de vader van Stroll, retailmiljardair Lawrence Stroll, die ook een significante bijdrage aan het budget van Williams zal leveren. Stroll senior nam afgelopen winter ook de boedel van GP2-team Lazarus op en stampte met behulp van allerlei personele topaankopen een nieuw GP2-team uit de grond dat dit jaar meteen al de teamtitel greep. Het GP2-team leek speciaal voor Stroll junior te zijn gevormd, maar Lance stapt dus nu over dit gespreide bedje heen.

stroll-bottas-williams2

Valtteri Bottas was nog niet officieel bevestigd, al bestond er eigenlijk weinig twijfel over het vervolg van de Fin bij Williams. Zijn nieuwe teamgenoot Stroll vervangt Felipe Massa, die na afloop van dit seizoen afscheid neemt van de Formule 1.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet