Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Div. Formulewagens

Veel progressie voor Rinus van Kalmthout tijdens USF2000-testsessies op Sebring en Palm Beach

rvk 2478

Rinus van Kalmthout heeft na zijn eerste kilometers in de nieuwe USF2000 begin oktober op het Grandprix Circuit van Indianapolis nu ook op de circuits van Sebring en Palm Beach getest. De afgelopen week gebruikten de KNAF Talent First-coureur en zijn Team Carlin Benik om de afstelling van de auto te verbeteren. "Het is ongelofelijk hoeveel vooruitgang we in een paar dagen hebben geboekt. De USF2000 voelt echt geweldig aan en ik kijk er enorm naar uit om me te kunnen meten in races", is de 16-jarige coureur enthousiast.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Waar de test tijdens de Chris Griffis Memorial op Indianapolis nog gezien kon worden als shakedown van de nieuwe USF2000, wilde Carlin Benik de testsessies op Sebring en Palm Beach (Florida) gebruiken om de afstelling van de nieuwe bolide te verbeteren. Van Kalmthout wilde zoveel mogelijk meters maken om zich de nieuwe racer goed eigen te maken.

rvk 2475

Tijdens de twee testdagen op Sebring werd er veel progressie geboekt. De afstelling van de USF200 was door Carlin Benik inderdaad enorm verbeterd ten opzichte van de eerste test en Van Kalmthout reed uitstekende rondetijden op Sebring."Ik vind het een geweldig circuit, erg uitdagend met bochten die je echt moet aanvallen. Daar houd ik van", lacht VeeKay.

rvk mv austin

Na een bezoek aan het Circuit of the Americas in Austin voor de Grand Prix, waar Van Kalmthout onder andere een kijkje mocht nemen bij Max Verstappen in de Red Bull pitbox, stond de volgende test op Palm Beach Florida op de agenda. "Ook een uitdagend circuit, maar met erg veel lange bochten waarin je soms tweemaal een apex hebt. Ik geef daarom de voorkeur aan Sebring. Maar mijn tijden waren ook op Palm Beach prima, dus ik ben erg tevreden."

rvk 2477

Na drie uitstekend verlopen testsessies zijn is Rinus van Kalmthout erg content met de USF2000 en de samenwerking met zijn team Carlin Benik. "Ik heb met verschillende Carlin-engineers gewerkt en voel mij al helemaal thuis bij dit professionele topteam."

De volgende stop voor Rinus van Kalmthout is nu de finaleronde van het VdeV Formula Renault 2.0 kampioenschap. Van 4 tot en met 6 november is de Autodromo do Estoril in Portugal het strijdtoneel voor de raceklasse waarin de KNAF Talent First-coureur bij zijn debuut op Mugello alle ogen op zich wist te richten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet