Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Nieuws-update week 42: Renault kooplustig na deal met Hülkenberg, onenigheid over testen voor 2017, stopt Ron Dennis bij McLaren?

20161009090811-4366c7ef

Deze week in het F1-nieuws: Renault werft na Hülkenberg links en rechts personeel, teams ruziën over wintertests voor seizoen 2017, Ron Dennis stopt volgens onbevestigde bronnen eind van het jaar als CEO en bestuursvoorzitter van McLaren Group.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport, Mercedes AMG F1, McLaren Honda

Renault werft massaal
De beslissing van Renault om vorige week tot verrassing van Force India Nico Hülkenberg als nieuwe eerste rijder aan te trekken, staat niet op zichzelf. De wens om snel grote stappen te maken, blijkt ook uit het feit dat de Franse fabrikant blijft doorgaan met personeel werven. Sinds het begin van het seizoen heeft het team al meer dan 80 mensen geworven, van wie de meesten in de komende weken en maanden bij de Fransen aan de slag gaan, vertelde teambaas Frédéric Vasseur. Ook wordt de fabriek in Enstone uitgebreid. De keuze om in de Formule 1 alles op alles te zetten, gaat onder meer ten koste van de Renault Sport Trophy, waar Renault deze week een streep doorheen zette.

160191-test-pirelli-barcellona

Onenigheid over wintertests
De komst van bredere banden en vleugels in het seizoen 2017 heeft de teams in de Formule 1 op scherp gezet over de locatie waar zij hun nieuwe ontwerpen op het circuit gaan testen. Mercedes en Ferrari willen graag naar Bahrein, om daar de nieuwe Pirelli's in warme omstandigheden te testen. Andere teams, aangevoerd door Red Bull en Williams, willen vanwege de kosten en het logistieke gemak graag bij het oorspronkelijke plan blijven: Barcelona. Bahrein werd geopperd als mogelijkheid omdat de nieuwe reglementen zo veel extra downforce creëren dat zelfs de bredere Pirelli-banden dat niet zouden aankunnen, vooral in het warme Australië, waar de eerste race van 2017 wordt verreden. Nu al draaien de teams overuren in de windtunnel, waar spectaculaire winsten worden geboekt. De verwachting is dat het ontwikkelingstempo in het begin van het seizoen 2017 onnavolgbaar hoog zal zijn, met de ene update na de andere.

E1PEY7oioG8kGCbSGvuEFVR3QQY74WxJ  R3I2898

Einde van de rit voor Ron Dennis?
Ron Dennis houdt ermee op als CEO en bestuursvoorzitter van de McLaren Technology Group, zo beweert het gezaghebbende Britse autosportmagazine Autosport. De 69-jarige Brit zou zijn functie aan het eind van het jaar neerleggen. In 2014 keerde Dennis terug aan de top van het bedrijf met het plan om binnen twee jaar de aandelen over te nemen van zijn jarenlange zakenpartner Mansour Ojjeh en het Bahreinse investeringsfonds Mumtalakat. Volgens Autosport is het Dennis niet gelukt om hiervoor het gewenste kapitaal op te brengen. Dennis' mogelijke vertrek heeft geen invloed op McLaren Automotive, de straatautotak van McLaren.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet