Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Div. Formulewagens

Prima eerste kennismaking voor Rinus van Kalmthout met nieuwe USF2000 en team Carlin Benik op Indianapolis

rvk cgm 1

Rinus VeeKay, de naam waaronder Rinus van Kalmthout in Amerika gaat racen, heeft zijn eerste meters in de nieuwe USF2000 gemaakt. Op het Grand Prix circuit van Indianapolis reed de KNAF Talent First-coureur een serie testsessies tijdens de Chris Griffis Memorial.


Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

rvk cgm 2

De Chris Griffis Memorial werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en is een eerbetoon aan Team Manager Chris Griffis, die in september 2011 op 46-jarige leeftijd onverwachts overleed. Op de Indycars na komen krijgen tijdens deze test alle deelnemers aan de Mazda Road to Indy, de Indylights, de Pro Mazda's en de USF2000-rijders in actie. Dit jaar vormt deze test ook het debuut van de nieuwe Tatuus USF2000 waarin in 2017 geracet gaat worden.

rvk cgm 5

Tijdens deze eerste test van de nieuwe USF2000, waaraan 25 rijders uit 8 verschillende landen deelnamen, werd de zaterdag benut voor de shakedown van de auto. Op de tweede dag heeft team Carlin Benik gewerkt aan de afstellingen van de USF2000 en werd er al flinke progressie geboekt.

rvk cgm 3

Met de data die is opgedaan gaat Carlin Benik de USF2000 nu doorontwikkelen voor de volgende testen in de komende weken op de circuits van Sebring en Palm Beach in Florida.

rvk cgm 4

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet