Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Groot Hart op Spa-Francorchamps

GrootHart-MDJ-0059

De Groot Hart Rondes vinden plaats op zondag 9 oktober tussen 16:45 en 17:15 uur tijdens het Racing Festival op het circuit van Spa-Francorchamps.


Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

GrootHart-MDJ-0125

Het legendarische Belgische circuit in het hartje van de Ardennen is aanstaande zondag het decor voor de Groot Hart rondes. Tien kinderen komen uit Nederland over om de dag van hun leven te beleven op circuit Spa Franchorchamps. Tijdens het Racing Festival rijdt de stichting weer met de kids in de bloedsnelle Radical rond, die zusterorganisatie Radical Hart ter beschikking heeft gesteld.

GrootHart-MDJ-0012

Stichting Groot Hart maakt tijdens wedstrijddagen een racebelevenis mogelijk op het circuit voor ernstig zieke kinderen. Initiatiefnemer van de stichting, presentator Rob Kamphues is er ook weer bij. "Het is voor onze stichting de eerste keer dat we op Spa Franchorchamps rijden. Mijn collega-coureurs en ik hebben er al talloze keren gereden, maar het blijft speciaal om door dat prachtige heuvellandschap te scheuren. Het mooiste circuit ter wereld. Dat zal denk ik voor de kinderen hetzelfde voelen wanneer ze in de beroemdste circuitbocht ter wereld, Eau Rouge, duiken.

GrootHart-MDJ-0068


Duimpjes omhoog betekent harder, een gebaar wat ik veel kinderen tijdens de Groot Hart rondes zie maken. Het wordt een hele speciale dag en ik heb er ontzettend veel zin in." Kamphues is als drie-jarig jochie aan zijn hart geopereerd en heeft daaraan zijn leven te danken. Hij weet dan ook precies hoe het is om op te groeien tussen allerlei ziekenhuisbezoeken door en je eigen huis minder te zien dan je als kind zou willen. "Er is een hele hoop doorzettingsvermogen en moed voor nodig om dit aan te kunnen. Moed die je liever inzet voor leuke dingen. Dus dat is precies wat we vandaag gaan doen: iets leuks en iets spannends waar veel moed voor nodig is", aldus Kamphues.

GrootHart-MDJ-0103

Dankzij de organisatoren van het Racing Festival, Royal Automobile Club de Spa, maar ook onze zusterorganisatie Radical Hart, de Groot Hart ambassadeurs, de vaste kern van vrijwilligers en sponsoren kan stichting Groot Hart er een spetterende zondag voor de kleine Groot Hart helden van maken. Omdat media-aandacht zo belangrijk is om draagvlak te creëren, bedankt Groot Hart ook u voor uw steun. "We zouden niet zonder jullie hulp kunnen en hopen u dan ook weer tijdens het Racing Festival op Spa Franchorchamps te zien", zegt persmanager Jolie Jacobs.

GrootHart-BJK-2980

Voor meer informatie of een interviewverzoek kunt u contact opnemen met Jolie Jacobs via pers@groot-hart.nl of 06-41764868. Check ook de website: www.groot-hart.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet