Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Perret rijdt door en haalt pole

Michel Florie moet nog even wachten op zijn titel. De Amsterdammer heeft nog één schamel puntje nodig om kampioen te worden en had dat kunnen halen door poleposition te scoren, maar in plaats daarvan eindigde hij de kwalificatie als twaalfde.

 kwal_perret
Benoit Perret deed wat hij moest doen om de mathematische kans op de titel te behouden en scoorde de pole, voor Ivan Lukashevich en Shirley van der Lof.

Tekst: Daan Jeuken, foto: Tim Böhme

De kwalificatie voor de laatste race van het seizoen in de Van Uitert Formule Ford speelde zich af op een opdrogende baan. Dit betekende dat doorrijden het credo was, want waar in het begin van de sessie de tijd van 2:05 nog de snelste was, werd de poletijd uiteindelijk gezet op 2:02.6. Opmerkelijk genoeg was niet iedereen met deze autosportwet bekend, want in de laatste seconden van de training was niet iedereen op de baan.
Zo ook Michel Florie, die grote problemen kende met zijn regenbanden. Daardoor kwam Florie niet verder dan de twaalfde plaats. Een niet-regendans is voor hem dan ook wel op de plaats, het zal toch niet gebeuren dat hij in de laatste race nog naast de titel grijpt. Mocht het morgen droog zijn, dan kan Florie moed oogsten uit in het verleden behaalde rendamenten. Florie heeft al vaker bewezen vanuit het achterveld geniale races te kunnen rijden.
Benoit Perret zette als een van de laatste zijn tijd neer, en de tijd van 2:02.671 bleek genoeg voor de poleposition. Ivan Lukashevich scoorde een knappe tweede plaats en kan mogelijk de opwaartse lijn die hij dit jaar heeft ingezet eindigen op het podium. Shirley van der Lof toonde wederom dat zij excelleert op een vochtige baan, zij eindigde als derde.

Uitslag kwalificatie Van Uitert Formule Ford,
Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 28 oktober 2006
1. Benoit Perret, 2:02.671
2. Ivan Lukashevich, op 0.196
3. Shirley van der Lof, op 0.277
4. Auke Genemans, op 0.398
5. Simon Knap, op 0.413
6. Romano de Ruit, op 0.473
7. Nick Catsburg, op 0.516
8. Henk Vuik jr., op 0.908
9. Jan Paul van Dongen, op 1.293
10. Liroy Stuart, op 2.068
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet