Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Div. Formulewagens

Rinus van Kalmthout debuteert in 2017 in Amerika bij topteam Carlin Benik

tc rvk

Rinus van Kalmthout maakt in 2017 zijn debuut in het Cooper Tires USF2000 Championship Powered by Mazda bij het topteam Carlin Benik. Op Circuit Park Zandvoort sloten Trevor Carlin en Van Kalmthout tijdens de Masters of Formula 3 de deal, waarmee de overstap van de jonge KNAF Talent First-coureur naar de autosport in Amerika nu officieel bezegeld is.


Tekst: Aangeleverd bericht
Foto: PR

"We hebben de afgelopen maanden met verschillende teams gesproken", vertelt Rinus van Kalmthout. "Toen de mogelijkheid zich voordeed om bij Carlin Benik te rijden hoefde ik niet lang na te denken. Deze deal is een belangrijke stap voor ons, nu ik officieel een stoeltje in USF2000 heb bemachtigd bij een topteam kan ik niet wachten om te beginnen aan de Mazda Road To Indy!"Sinds Van Kalmthout in mei op de Indianapolis Motor Speedway zijn plannen bekend maakte om deel te nemen aan de Mazda Road To Indy, is er al veel gebeurd. De deal is nu gesloten en Racing Director Trevor Carlin is ontzettend blij de talentrijke tiener in zijn team te hebben voor ook zijn debuut in de USF2000.

"Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport, heeft mij getipt over Rinus ", legt Trevor Carlin uit. "Ik ken Sander goed uit de GP2 Series en respecteer zijn oordeel. Dus begon ik Rinus te volgen en zag al snel dat hij het perfecte jonge talent voor ons nieuwe USF2000 team van Carlin Benik zou zijn."

carlin benik logo

Carlin is één van de best scorende teams in de geschiedenis van junior formulewagen races. Het team won 15 kampioenschappen, scoorde meer dan 300 overwinningen en 800 podiumplaatsen. Carlin heeft meegewerkt aan de carrières van Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Nico Rosberg en talrijke andere bekende namen uit de Formule 1. In Amerika reden IndyCar Series kampioen Will Power en winnaars als Josef Newgarden, Charlie Kimball en Takuma Sato bij Carlin.

Om bij het debuut van het team in de USF2000 in 2017 sterk voor de dag te komen heeft Carlin de krachten gebundeld met het Amerikaanse top kart team Benik. Van Kalmthout is van plan om optimaal gebruik te maken van de ervaring van Carlin Benik.

De KTF-coureur verheugt zich enorm op volgend seizoen: "Carlin staat er om bekend dat zij in nieuwe kampioenschappen altijd direct snel zijn. Talrijke coureurs die bij Carlin hebben gereden racen over de gehele wereld bij de absolute top van autosport. Ik weet zeker dat Trevor en zijn team het nieuwe USF2000 chassis op de best mogelijke manier zullen prepareren en ik denk dat ze me kunnen helpen om op de top van mijn kunnen te presteren."

Van Kalmthout zal op advies van zijn managementteam CoForce International in Amerika worden ingeschreven onder de naam Rinus VK. "De naam Van Kalmthout blijkt voor buitenlanders erg moeilijk uit te spreken. Vandaar dat we, net zoals veel andere beroemde coureurs voor mij al hebben gedaan, een korte krachtige naam hebben gekozen waarmee ik in de Mazda Road to Indy bekend wil worden", lacht Rinus VK.

Van Kalmthout en Carlin beginnen hun voorbereidingen al op 8 en 9 oktober op de beroemde Indianapolis Motor Speedway tijdens de Chris Griffis Memorial-test. Deze test is de eerste gelegenheid voor de teams en rijders om de geheel nieuwe Tatuus USF2000 uit te proberen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet