Algemeen

Dragracing: Recordmotor voor Marc Meihuizen

meihuizen_start

Marc Meihuizen heeft volgend seizoen de beschikking over een nieuwe motor in zijn K&H Racing ’37 Chevrolet Business Coupé. En wat voor één. Slechts zes runs oud en afgelopen zaterdag tijdens de IHRA World Finals in Amerika goed voor een wereldrecordtijd van 6,012 seconden! Daarmee beschikt de Nederlander over de snelste Pro Modified-krachtbron van Europa.

Met een tijd van 6,36 seconden heeft Marc Meihuizen het Nederlands Pro Modified-record in handen. Het Europees record werd dit jaar echter diverse keren scherper gesteld en staat nu al op 6,17 seconden (Urban Johansson). Om mee te doen om de eindzege in het FIA Europees kampioenschap moest dus een flinke stap worden gemaakt. In plaats van de bestaande motor sneller te maken is gekozen voor een geheel nieuw exemplaar. Slechts één race oud en bewezen snel.

meihuizen_burnout

Speciaal voor de IHRA World Finals werd voor John Russo een motor gemaakt. Tijdens de kwalificatie zette Russo met deze motor in zijn ’68 Camaro een tijd van 6,012 seconden op de klokken, goed voor een nieuw Pro Modified-wereldrecord! Tijdens de eliminaties wist Russo vervolgens tot de halve finale door te dringen. Deze speciale motor komt nu naar IJmuiden en zal worden ingebouwd in de Business Coupé van K&H Racing. Meihuizen beschikt daarmee over de snelste Pro Mod-motor van Europa en kan volgend seizoen serieus meedoen om de eindzege in het FIA Europees Pro Modified kampioenschap. Lang mocht Russo overigens niet van zijn wereldrecord genieten. Een dag later werd zijn record tijdens de eliminaties door Josh Hernandez alweer scherper gesteld en teruggebracht tot 5,990 seconden!

tekst en foto's: Remco Scheelings