Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: DMSB sluit APR Motorsport voor de rest van 2016 in ADAC GT Masters uit

De klap moet bij APR Motorsport hard aangekomen zijn. De DMSB maakte enkele uren geleden bekend dat het APR Audi Team voor de rest van 2016 van het kampioenschap is uitgesloten en zal niet op Zandvoort op dit weekend aan de start verschijnen. In Oostenrijk werd de winnende combinatie Stoll/Vanthoor na afloop gediskwalificeerd en bij de DMSB spreekt men van het grootste schandaal van dit seizoen.

2016 APR Motorsport

APR Motorsport en de combinatie Stoll/Vanthoor zijn dit jaar niet meer welkom in de ADAC GT Masters.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

APR Motorsport voor de rest van 2016 van ADAC GT Masters uitgesloten
In Oostenrijk werd de winnende combinatie Stoll/Vanthoor na afloop wegens technische onvolkomenheden na hun zege gediskwalificeerd evenals de tweede auto van het team(Dobitsch/Sandström). Gisteren werd in Frankfurt de beroepszaak bij de DMSB behandelt. De begane overtredingen waren van dien aard dat de DMSB besloten heeft om APR Motorsport voor de rest van 2016 van de ADAC GT Masters uit te sluiten. Het team werd hier gisteren mondeling van op de hoogte gebracht maar kan hier niet tegen in beroep gaan omdat men hiervan per post op de hoogte wordt gebracht en veertien dagen de tijd heeft om in beroep te gaan. Daardoor is een deelname op Zandvoort a.s. weekend voor de combinaties Stoll/Vanthoor en Dobitsch/Sandström uitgesloten.

Bij de technische nacontrole op de Red Bull Ring werd vastgesteld dat het APR Team behoorlijk met de airbox geknoeid had. Er was zelfs een extra onderdeeltje aangebracht waardoor men meer pk's kreeg om het eenvoudig uit te leggen. Ook de vier betrokken rijders zijn dit jaar niet meer welkom in de ADAC GT Masters zo bevestigde de DMSB.

2016 APR Motorsport 2
Ook de combinatie Dobitsch/Sandström is niet meer welkom.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet