Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Weekeinde om snel te vergeten voor Menno Kuus

Het afsluitende raceweekeinde van Belcar is niet goed verlopen voor Menno Kuus. In de kwalificatietraining op het circuit van Zolder kwam hij niet in actie, tijdens de warming up beschadigde zijn teamgenoot de Porsche van de equipe flink na contact met de muur. En in de race…. ging de Porsche van de equipe Kuus/Bouillon al na drie rondjes kapot.

Tekst: Roy van der Laan

Het afsluitende Belcar-evenement op het circuit van Zolder begon al niet goed voor Menno Kuus. “De motor ging stuk, een klep raakte een zuiger”, vertelde hij. “We konden daardoor niet aan de kwalificatietrainingen deelnemen.”
In de warming up, op zondagochtend, klapte François Bouillon al in de derde ronde hard in de muur. Uiterlijk leek de Porsche niet veel schade te hebben opgelopen. Dat was echter schijn. Kuus: “Het stuurhuis is kapot. Het is maar de vraag of we aan de race kunnen deelnemen.” Het team had de auto gerepareerd op het moment dat de rest van het veld al op de startgrid stond; de Porsche kon nog net, vanuit de pits, aan de race deelnemen. Na drie rondjes was het echter einde verhaal, toen de ‘dikke’ 911 BiTurbo tergend langzaam de pits opzocht.

24 uren van Dubai

In januari neemt Menno Kuus deel aan de 24 uren van Dubai. “Ik bestuur een Porsche 996 GT3 van First Motorsport. Ik deel de auto met Gosse Stielstra en Edo de Vries, we zoeken nog een vierde rijder.”
Kuus heeft een bijzondere manier gevonden om het project te financieren. “Het horlogemerk BRM heeft 24 speciale, genummerde horloges vervaardigd. De eerste vier zijn voor de rijders, de overige twintig maken onderdeel uit van een arrangement. Iedereen die intekent krijgt een horloge, de vlucht naar en van Dubai en een hotel voor vijf dagen. Dat arrangement kost € 7500,-“
Volgend jaar wil Kuus zich primair op de Duitse Porsche Carrera Cup richten. Daarnaast komt hij mogelijk weer in actie in het Belcar-kampioenschap. Over Belcar gesproken: binnenkort gaat hij testen met de Dodge Viper van de gebroeders Grouwels.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet