Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Wennen voor Frijns aan Indycar op Mid Ohio

Verschillende nieuwkomers kregen gisteren op de Mid Ohio Sports Car Course de gelegenheid om bij de Indycar-teams kennis te maken. Robin Frijns testte voor het team van Andretti Autosport en Felix Rosenqvist bij het team van Ganassi. Officieel maakt Indycar nooit tijden bekend van testsessies. Naar verluidt zou Penske-coureur Helio Castroneves de snelste man geweest zijn.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Frijns 1
Wordt dit het toekomst beeld? Robin Frijns in de DHL Andretti Autosport Dallara Honda.


Wennen voor Frijns aan Indycar
In het Formule E jaaroverzicht van het Britse Autosport Magazine stond Robin Frijns in de rijders Top 10 op No 1. Nog voor kampioen Sebastien Buemi en Lucas di Grassi. In een auto met alweer verouderde elektrische technologie liet Frijns regelmatig schitterende dingen zien. In "Gilles Villeneuve" stijl kwam Frijns destijds in Putrajaya met een gehavende auto over de finish en op het podium. Gisteren maakte Frijns op de Mid Ohio Sports Car Course kennis met de Dallara Honda Indycar, die hij samen met Ryan Hunter Reay deelde. Naar eigen zeggen was Frijns slechts tweetiende van RHR's tijden verwijderd. Twee jaar geleden reed Robin voor de laatste maal met een downforce-auto in de GP2 series. Zonder stuurbekrachtiging was het best wel lastig aldus Frijns. Zeker omdat je het risico loopt om de muur te raken. Frijns deed dit gelukkig niet maar kwam even kortstondig van de baan af. Voor Frijns smaakte het zeker naar meer en misschien dat hier in de toekomst een vervolg aan komt.

Rosenqvist
Rosenqvist maakte indruk bij het team van Chip Ganassi. Dixon behoefde weinig meer uit te leggen.

Ook EK F3 kampioen Felix Rosenqvist kwam voor het team van Chip Ganassi in actie en was na afloop zeer tevreden. Behalve Frijns en Rosenqvist kwam de aspirant Indycar-kandidaten RC Enerson(Dale Coyne Racing), Zachary Claman de Melo en Jack Harvey voor Schmidt Peterson Motorsports in actie. De Brit Harvey die tweemaal als tweede in de Indy Lights series eindigde was overigens de enige nieuwkomer die crashte. Zijn auto kon niet meer tijdig hersteld worden.

Naast de nieuwkomers kwamen de teams van Penske, Rahal Letterman, AJ Foyt, KVSH en Ed Carpenter Racing in actie Bij Ed Carpenter Racing werd de geblesseerde Josef Newgarden andermaal door JR Hildebrand vervangen. In totaal kwamen er 17 auto's in actie. De Indycar-wedstrijd op de Mid Ohio Sports Car Course vindt tijdens het weekend van 31 juli plaats.

Frijns 2
Robin Frijns in actie voor het team van Andretti Autosport. Formule E bleek een mooi paspoort voor andere dingen te zijn.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet