Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Jeroen Mul boekt overwinning in Italiaans GT kampioenschap op Mugello

20162Fimg2FCIGT2FMugello2Fbortolotti 15

Jeroen Mul was afgelopen weekeinde succesvol in de vierde ronde van het Italiaanse GT kampioenschap op het circuit van Mugello. De Lamborghini-coureur kwam samen met zijn Italiaanse teamgenoot Mirko Bortolotti als eerste over de streep in de tweede race van het weekeinde. In de eerste race viel het tweetal door een lekke band uit, maar in de tweede race vielen alle puzzelstukjes eindelijk op hun plek.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

Mirko Bortolotti vertrok de race vanaf pole, maar de Italiaan werd al snel ingehaald door zijn landgenoot Mirko Venturi. Een aanrijding zorgde ervoor dat in de vijde ronde de safety car op de baan kwam en bij de herstart wist Bortolotti met de Imperiale Racing Lamborghini Huracan GT3 Venturi te passeren. Bortolotti behield de leiding tot aan de pit stops, waarna Jeroen Mul het karwei voor zijn Italiaanse team moest afmaken.

De 26-jarige Amsterdammer wist zonder problemen de rest van het veld achter zich te houden en domineerde het vervolg van de race. Uiteindelijk kwam Mul na 25 ronden als eerste over de streep, met een voorsprong van bijna zes seconden op de Ferrari 488 GT3 van Stefano Gai en de BMW M6 GT3 van Alberto Cerqui. Gai kreeg nog een tijdstraf opgelegd, waardoor hij uiteindelijk terugviel tot net achter Cerqui.

"Na alle tegenslagen en pech die we hebben gehad staan we eindelijk weer op de bovenste trede van het podium," aldus een zeer tevreden Mul op Instagram na afloop. "Grote dank aan Imperiale Racing en Lamborghini Squadra Corse voor deze auto. Grote dank aan Wim Everaerts voor zowel de perfecte auto als de perfecte race. En natuurlijk heel veel dank aan Mirko Bortolotti voor een geweldige eerste stint en om de auto aan de leiding en in perfecte staat naar binnen te brenge, zodat ik het kon afmaken."


Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet