Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Massa op pole, benzinedrukproblemen voor Schumacher

Michael Schumacher had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van zijn laatste F1-kwalificatie. De minimale kans op de titel is nu nog nihiler, nadat hij op het Braziliaanse circuit Jose Carlos Pace wegens benzinedrukproblemen in de laatste sessie geen tijd kon zetten en dus morgen dus als tiende van start moet gaan. Zijn teamgenoot Massa start van poleposition, terwijl Alonso zich op de vierde plaats weinig zorgen hoeft te maken over het laatste benodigde puntje voor de titel.

Tekst: Daan Jeuken

Vanaf poleposition zal Felipe Massa morgen proberen te bereiken wat Rubens Barrichello nimmer lukte: met de Ferrari winnen in Brazilië. Massa liet vanaf het begin van de kwalificatie zien dat hij dé te kloppen man was. Alleen in de tweede sessie was zijn teamgenoot hem nipt te snel af, terwijl Massa in de eerste sessie al een seconde sneller was dan de rest. Toen deze concurrentie voor Massa was verdwenen in de laatste sessie kon hij dan ook ontspannen op de pole afkoersen. Kimi Räikkönen kwam op de tweede plek zes tiende tekort. Vlak achter Räikkönen volgt Trulli, voor Alonso, Barrichello en Fisichella.
Beide Nederlanders deden weinig van zich spreken in Brazilië, hoewel ze wel beiden hun teamgenoot versloegen. Christijan Albers – wiens teamgenoot al spinde voor hij een tijd wist te noteren – kwalificeerde zich als achttiende, terwijl Doornbos zich wel naar de tweede sessie reed en als vijftiende eindigde. Vanwege een motorwissel moet Doornbos morgen echter als allerlaatste starten.

Uitslag kwalificatie Formule 1
GP Brazilië, zaterdag 21 oktober 2006
1. Felipe Massa, 1:10.680
2. Kimi Räikkönen, op 0.619
3. Jarno Trulli, op 0.648
4. Fernando Alonso, op 0.887
5. Rubens Barrichello, op 0.939
6. Giancarlo Fisichella, op 0.949
7. Ralf Schumacher, op 1.015
8. Nick Heidfeld, op 1.202
9. Robert Kubica, op 1.451
10. Michael Schumacher
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet