Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Tom Coronel in Super TC 2000 Buenos Aires

Nu het raceseizoen op volle toeren draait, is Tom Coronel er niet de persoon voor om teveel weekeinden thuis door te brengen. Wanneer zich dan bovendien de gelegenheid voordoet om in een echte autosportklassieker van start te gaan, dan heeft hij er niet lang voor nodig om 'ja' te zeggen. De Nederlander, tweevoudig racewinnaar in het lopende seizoen van het FIA WK Toerwagens (WTCC), zal deelnemen aan de Super TC2000 Buenos Aires 200 Kilometres, die voor 31 juli op het programma staat. Coronel komt uit met een Peugeot 408 van het team Escudería FE. Hij deelt de auto met Luciano Farroni, tweede in de eindstand van de TC2000 in 2015. "De Buenos Aires 200 Kilometres is een autosportevenement met een lange traditie en dit jaar vindt de race één week voor ons optreden met het FIA WTCC in Argentinië plaats, dus deze kans was te mooi om te laten lopen", legt Coronel uit.

Aangeleverd bericht
Foto's PR

Super TC 2000


Argentinië is voor Tom Coronel bepaald geen onbekend terrein: "We hebben er al een aantal keren met het FIA WTCC geracet en ik ben er natuurlijk regelmatig geweest voor de Dakar-rally", zegt hij. Coronel ontmoette de teambaas van Escudería FE toen hij eerder dit jaar deelnam aan een wedstrijd van het Duitse VLN-lange-afstandskampioenschap op de Nürburgring. "Bij die ontmoeting hebben we gesproken over de mogelijkheden om mij aan de Buenos Aires 200 Kilometres te laten deelnemen en dat klonk voor mij zeer interessant. Het enige is dat ik een paar dagen van onze gezinsvakantie tijdens de zomerpauze van het WTCC moet missen, maar zelfs mijn verloofde Paulien zei meteen dat ik het moest doen, dus wie ben ik dan om nee te zeggen?"

De Super TC2000-raceauto's zijn uitgevoerd met een buizenframe en identieke motoren, maar wel met een carrosserie die per merk specifiek is. "Het motorvermogen ligt iets hoger dan bij onze WTCC-auto's en de motoren draaien tot 12.00 toeren per minuut, dus het zijn echte raceauto's", zegt Coronel. "Ik heb ook mijn goede vriend, de Argentijnse coureur Norberto Fontana, om advies gevraagd en hij zei dat ik het zeker moest doen, want hij was ervan overtuigd dat ik er veel plezier aan zal beCoronel is bepaald niet de eerste rijder uit het FIA WTCC die aan de Buenos Aires 200 Kilometres deelneemt. In het verleden gingen lokale held José María López, Alain Menu, Yvan Muller, Rob Huff, Gabriele Tarquini en Nicola Larini allemaal al van start in de race, evenals andere internationale toprijders als Luciano Burti, Christian Fittipaldi, Kelvin Burt en Nicolas Minassian. "Er zijn echter niet veel Nederlanders die er hebben geracet, dus dat is iets speciaals", benadrukt Coronel.

De thuisbasis van Escudería FE bevindt zich enkele kilometers ten zuiden van Buenos Aires. Het team neemt sinds 2013 deel aan de Super TC2000-serie en geldt als semi-fabrieksteam van Peugeot. In totaal zet het team vier Peugeot 408's in de klasse in. In 2015 behaalde het team één algehele overwinning en één pole-position.

Tom Coronel verheugt zich op deze nieuwe uitdaging. "Ik ben altijd graag in Argentinië. Het is een prachtig land met vriendelijke mensen, die een grote passie voor de autosport hebben. Ik verwacht een groot publiek en een fantastische sfeer, en hoe zou ik me nou beter kunnen voorbereiden op het WTCC-evenement, het daaropvolgende weekeinde in Termas de Rio Hondo?"leven!"

tc

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet