Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Voorbeschouwing Spa Euro Race : 11 en 12 Juni 2016 op Spa-Francorchamps

hoofdfoto

Al 25 jaar is de Spa Euro Race een onmisbaar evenement tijdens de junimaand op het circuit van Francorchamps. Voor de vakantie komen de autosportliefhebbers er met vrienden of familie samen en genieten er van een heel mooi aanbod aan zeer uiteenlopende races. Met 6 categorieën, 11 wedstrijden in 2 dagen, stevige startvelden, met deelnemers uit de 4 windstreken van Europa, in GT of Toerisme, komt iedere liefhebber aan bod.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR en Supercar Challenge

Trouw aan zijn traditie zal de editie 2016 van de Spa Euro Race inderdaad teams uit heel Europa ontvangen, maar vooral ook uit de Benelux.

De RAC Spa krijgt het bezoek van de Belcar! De Belcar was jarenlang een trouwe bezoeker van de Spa Euro Race. Op zondagmiddag zijn ze terug van weggeweest voor een race met meer dan 40 deelnemers over meer dan 2 uur. Het is overigens de enige race die niet op Circuit Zolder plaatsvindt.

Andere Belgische en Nederlandse teams en rijders zijn er bij de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux die met een stevig startveld naar de Ardennen komt, mede dankzij de samenwerking van de Porsche GT3 Cup Challenge Central Europe.

De Clio Cup Central Europe zagen we al eerder tijdens de World Series by Renault en ze zijn er weer bij. Het is van de weinige kansen om hen hier aan het werk te zien. We verwelkomen ook de Lotus van over het Kanaal met 2 categorieën, de SuperSport en Production voor een mooie strijd in de Lotus Cup UK. Ook niet te missen!

Rest er ons de Supercar Challenge, ook zo'n trouwe klant van de RAC Spa. Zij zijn er bij sinds ... 2004! Zoals gewoonlijk zijn er 2 manches van één uur. Hun plateau ziet heel wat wagens op de startgrid staan en uiteraard ook met heel wat Belgische deelnemers. Op het programma: Mosler, Viper, Aston Martin, Ferrari, Praga, BMW M4 Silhouette...

Sommige races zijn te volgen op onze live streaming via de site www.racspa.be. De toegang is gratis en voor de paddock is er een kleine bijdrage van 5 euro.

Veel mooie races met heel wat verschillende wagens, met rijders uit binnen en buitenland, het zijn de perfecte ingrediënten voor een mooi weekend in de aanloop naar de zomer! Afspraak op 11 en 12 juni in Spa-Francorchamps!

TIJDSCHEMA

slider-01
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet