Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Alex Zanardi zegeviert in UCI Paracycling Road World Cup Oostende

BMW Brand Ambassadeur Alex Zanardi beleefde in Oostende een succesvol weekend. In Oostende vond de eerste wedstrijd van de UCI Paracycling Road World Cup plaats. Alex Zanardi kon andermaal twee overwinningen op zijn CV bijschrijven!

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

2016 Oostende 1


Alex Zanardi zegeviert in UCI Paracycling Road World Cup Oostende
Alex Zanardi verliet Oostende afgelopen weekend met twee overwinningen en een tweede plek. De inmiddels 49-jarige Italiaan zette afgelopen vrijdag in de tijdrit van de H5 klasse de tweede tijd achter de Nederlander Jetze Plat. De wegwedstrijd afgelopen zaterdag ontaardde in een ware thriller waarin de slotfase vier deelnemers om de overwinning vochten. In een spannende eindsprint pakte Alex Zanardi de overwinning. In de team relay afgelopen zondag pakte Alex samen met Paolo Cecchetto en Francesca Porcellato eveneens de zege.

Alex Zanardi: "Samenvattend kan ik zeggen dat het een uitstekend weekend is geweest. Eerlijk gezegd is het goed om eraan herinnerd te worden dat je niet alleen aan het "racen" bent. Oostende was voor mij erg belangrijk omdat de enige gelegenheid was waar ik mijn directe tegenstanders kon ontmoeten voordat we naar Rio gaan. Jetze Plat liet zien dat hij steeds sterker wordt. In de tijdrit was hij 13 seconden sneller. Vervolgens won ik de wegwedstrijd maar ik was toch iets slimmer. De Jetze's vorm baart mij wel zorgen, want hij is 25 en ik bijna 50. En in september zal het voor hem toch iets gemakkelijker zijn om zichzelf te verbeteren. Maar het gaf mij ook enorm veel genoegdoening om in de tijdrit als tweede te eindigen. Spannend om zo'n sterke tegenstander te hebben. Een fantastisch mens en een topatleet. Ik ben erg gemotiveerd en doe alles om in Rio goed voorbereid voor de dag te komen."

Vanaf volgende week hervat Zanardi zijn intensieve trainingsprogramma nadat hij de komende twee dagen toch weer even op stoom moet komen........

2016 Oostende 2
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet