Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Spa Racing Festival Belcar: Dubbel voor SRT

SRT zette het succes van de kwalificaties in het Spa Racing Festival in een klinkende zege om. Het Frans-Belgische duo Christophe Bouchut - Jan Heylen won, voor het andere SRT-duo Jos Menten - Maxime Soulet. De wedstrijd op Spa was zonder twijfel de meest bevochten van het seizoen en na het succes in de 24 uur van Zolder behaalde het team van Patrick Selleslagh zo een tweede opeenvolgende zege in de Belcar Original. Eurotech Racing reed naar een vijfde positie in hun klasse. Omdat een aantal concurrenten uitviel deed het duo Marc Goossens en Danny van Dongen goede zaken voor het kampioenschap.

 eurotech_spa

Tekst en foto's: PR

De wedstrijd was er één voor de analen van de Belcargeschiedenis. Maxime Soulet en Jan Heylen namen een prima start en vochten in een faire, maar harde strijd tegen Bert Longin. De strijd tussen de Corvettes duurde meer dan een half uur, tot een safety-car een voorlopig einde aan de strijd maakte. Na een tweede interventie van de veiligheidsmensen, halverwege de race, kwamen de beide Williams-wagens aan kop van de race. Christophe Bouchut kon zijn voorsprong behouden en Menten raakte in een strijd met Anthony Kumpen verwikkeld.

 srt_podium

“Ik hield mijn lijn aan en Kumpen probeerde mij langs de binnenkant uit te remmen. Waarschijnlijk heeft hij zijn rempunt verkeerd ingeschat, waarna hij door het gras ging en een Klasse 3 Porsche in de bestuurderszijde raakte. Dit is niet de manier waarop je wilt winnen. Toch ben ik zeer tevreden met de prestatie die we als team neergezet hebben. We hebben onze eerste startrij kunnen omzetten in een prachtige dubbeloverwinning.”

Bouchut was uiteraard uiterst gelukkig: “Dit is mijn tweede algemene seizoenszege, na de 1000 Milhas in het begin van het seizoen. Patrick had me op het hart gedrukt dat hij wilde winnen en Jan en ik hebben woord gehouden. Bovendien is het een dubbel voor het team, beter kan echt niet.”

Jan Heylen kon eigenlijk niet veel toevoegen aan wat zijn Franse teammaat vertelde. “Ik heb twee wedstrijden voor SRT betwist, sta tweemaal op de pole en win tweemaal... Ik kan moeilijk anders dan gelukkig zijn. Dit bewijst ook de sterkte van het team van Patrick Selleslagh, SRT is de laatste jaren tot één van de betere Belgische GT-teams uitgegroeid.”

De laatste die stond te glimlachen was Maxime Soulet. “Ik heb even voor mijn race gevreesd, toen ik het gras opzocht. Maar Jos en ik hebben de situatie rechtgezet en worden hier tweede, maar gezien Bouchut en Heylen als gast reden, zijn de volle punten wel voor ons. Mission accomplie”, lachte de jonge Belgische belofte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet