Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Met een Groot Hart in een Renault RS01 tijdens de Pinksterraces

bridget

Tijdens de Pinksterraces werden een aantal ernstig zieke kinderen op Circuit Park Zandvoort verrast met een ritje in een aantal snelle Renault racers, waaronder de supersnelle Renault RS01. Initiatiefnemer van de Stichting Groot Hart, Rob Kamphues, had graag achter het stuur van dit fraaie racemonster plaatsgenomen, maar hij moest in de studio de uitzending van de Formule 1 in Spanje verzorgen. Dat bleek achteraf ook geen straf. Bridget Maasland nam de honeurs waar en nam, net als de kinderen, plaats in een Renault racer. Zowel de kinderen als Bridget kregen de adrenalinerush van hun leven en dat is precies waar Stichting Groot Hart op hoopte.

Tekst en fotografie: Autosport.nl / PR

Voor velen is het al een bekend fenomeen, een snelle racewagen die met een tweede zitje in de auto ernstig zieke kinderen rondrijdt op het circuit. Groot Hart heeft al vele kinderen die leven met een hartafwijking of een ernstige ziekte blij gemaakt en laat inzien dat ondanks de situatie waarin ze zitten, je altijd mag blijven dromen en hopen op een gezond leven.

rs01

Omdat Kamphues niet aanwezig kon zijn vroeg hij Bridget Maasland om zijn plaats in te nemen en dat deed zij met verve. Ze moedigde de kinderen aan, was dolenthousiast en na enig aandringen nam ze zelf ook plaats in de Renault RS01 naast Mike Verschuur.

Ondertussen zaten de coureurs al klaar in hun auto's om de kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Mike Verschuur wachtte hen op in de RS01, Erwin van Dijk in de Renault Alpine GTA Europacup, Dillon Koster wachtte geduldig af in de Megane, Melvin de Groot in de Sport Spider en Herman Minderhout en de Oostenrijkse coureur Simon Reicher stonden in de startblokken met een Clio 4. Het Franse merk had vandaag alles uit de kast gehaald om de kinderen blij te maken. En dat is gelukt. Met Mickey Mouse op schoot werd het een rit op het circuit om nooit te vergeten. Duimpjes en mondhoeken gingen omhoog en ouders stonden hun kinderen aan te moedigen.

2016 Bridget Maasland 2

Toen Bridget de opgetogen gezichten van de kinderen zag durfde zij ook wel een rondje aan bij Mike Verschuur in de RS01. De binnenkant van haar helm heeft moeten beslaan toen ze gillend door de Tarzanbocht ging. Na afloop fluisterde Verschuur met een knipoog dat hij Bridget net iets meer heeft uitgedaagd doordat zijn rechtervoet wat zwaarder bleek bij haar.

Al dat enthousiasme zorgde ervoor dat Bridget aanbood om Groot Hart in de toekomst vaker te komen aanmoedigen. Renault Nederland heeft hun steun aangeboden door zowel op 12 juni tijdens de Spa Eurorace op circuit Spa Franchorchamps als op 21 augustus tijdens de ADAC GT Masters op Circuit Park Zandvoort weer met hun RS01 aanwezig te zijn.

Stichting Groot Hart is Renault Nederland, het team van Zoet Racing, Bridget Maasland en alle coureurs die telkens weer belangeloos hun auto's en gastvrijheid aanbieden enorm dankbaar voor hun inzet. Samen hebben zij de kinderen een geweldige dag laten beleven.Meer info over de Stichting Groot Hart: www.groot-hart.nl


Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet