Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Rik Breukers zet succesreeks voort met twee overwinningen in Super Trofeo Silverstone

160519 Supertrofeo Breukers podium
Rik Breukers stond op Silverstone als winnaar van de Am-klasse twee keer op het podium

Met twee overwinningen in de Am-klasse van de Blancpain Lamborghini Super Trofeo kijkt coureur Rik Breukers uit het Noord-Limburgse Ven-Zelderheide terug op een nagenoeg perfect raceweekeinde op het circuit van Silverstone in Groot-Brittannië. Na twee weekeinden en in totaal vier races, waarin Breukers drie overwinningen behaalde en eenmaal als tweede eindigde, staat hij fier bovenaan in het tussenklassement van de Am-klasse in de internationale merkencup met de krachtige Lamborghini Huracán.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Claudio Signori/PR

Eigenlijk zit havo-scholier Rik Breukers middenin zijn examenperiode, maar rondom het weekeinde in Silverstone was zijn aandacht toch even verdeeld tussen het noodzakelijke schoolwerk en het plezier van het racen, zijn grote passie. "Zo was ik donderdag in Silverstone om daar te kunnen trainen ter voorbereiding op het weekeinde. Dat ging vrij goed. Tegen het einde ben ik nog een keer met een set nieuwe banden de baan op gegaan om het kwalificatie-gevoel te krijgen. Jammer was alleen dat er weinig anderen op de baan waren, zodat ik niet zo veel vergelijkingsmogelijkheden had." Na de terugreis naar Nederland stond op vrijdag het eindexamen Nederlands op het programma, waarna Breukers op zaterdag weer terug was in Silverstone voor het raceweekeinde.

"De trainingen op vrijdag heb ik dus moeten missen, maar gelukkig kreeg ik op zaterdag ook nog de gelegenheid om de 'Bronze Test' van de Blancpain GT Series te rijden, zodat ik nog wat meer 'track time' had. Dat is altijd welkom", aldus Breukers. Zo ging hij de kwalificatie voor de races in. In de tijdtraining voor de eerste race wist hij zich als snelste in zijn klasse en als 14e algemeen te kwalificeren. In de kwalificatie voor de tweede race werd hij een tijdlang opgehouden door andere deelnemers, maar een min of meer vrije ronde later in de sessie leverde hem uiteindelijk de tweede startplaats in de klasse en de 15e positie algemeen op.

160519 SuperTrofeo Breukers Silverstone Start Breukers (zwarte auto nr. 71) in fel gevecht in het Super Trofeo-veld

"In de eerste race had ik een vrij goede start en kon gelijk een paar plaatsen goedmaken, terwijl ik een flinke voorsprong had op Steve Tandy, mijn naaste concurrent in de Am-Cup. Het was een mooie race zonder veel risico, waarin ik goed constant kon rijden en zo uiteindelijk twaalfde algemeen en winnaar in de Am-Cup werd. In race twee startte ik als tweede in de klasse achter Tandy, maar uiteindelijk kon ik hem inhalen en zo opnieuw de overwinning veiligstellen. Na de pitstop reed ik op de negende plaats en het zag ernaar uit, dat ik daar ook zou eindigen, maar in de slotfase kreeg ik helaas te maken met schakelproblemen, waardoor ik uiteindelijk 16e geworden ben, gelukkig nog wel zonder dat de klassezege daardoor in gevaar kwam."

Tijdens het laatste weekeinde van juni komen de coureurs uit de Blancpain Lamborghini Super Trofeo opnieuw in actie, dan op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet. "Een mooi circuit en een evenement waarnaar ik erg uitkijk", zegt Rik Breukers. "Bovendien heb ik dan mijn examens achter de rug, zodat ik me dan volledig op het racen kan concentreren." De concurrentie is gewaarschuwd...

160519 Supertrofeo Breukers Silverstone actie

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet