Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Monte Pellegrino Historic: Veel klassiekers bijeen in Palermo

Voor de derde keer werd door Enzo Manzo en Daniele Spataro op Sicilië de Monte Pellegrino Historic georganiseerd, een meerdaags evenement voor allerlei klassieke en bijzondere auto's. Een automeeting voor zowel race-, sport- als gewone auto's met historie.

Tekst en foto's Ed Heuvink /Linda Honders

1

De Lancia Aurelia B20 op het circuit van Enna-Pergusa

Bijna 130 auto's - variërend van Fiat 500's tot Ferrari's - konden op de eerste dag vrij rijden op het circuit van Enna-Pergusa, om vervolgens op zaterdag en zondag driemaal de Monte Pellegrino in Palermo te beklimmen.

2

Paul Smeets onderweg naar de top van de Monte Pellegrino

Onder de internationale deelnemers ook twee Nederlanders; Johan Huy - eigenlijk woonachtig op Malta - en Paul Smeets. De eerst genoemde reed een Alfa Romeo Zagato en Smeets een Fiat 1500 cabrio.

4

De Lancia F&M heeft een rijke geschiedenis op Sicilië

5

Volop aanwezig in Italië, de Abarth 695 SS

Onder de inschrijvingen veel Lancia's, Fiat's en Alfa Romeo's. Ook mochten Abarth's in verschillende uitvoeringen niet ontbreken.

3

Aangemoedigd door 'Toto', de locale Ferrari fan, vertrekt Egon Hofer voor zijn bergrit

Uit Oostenrijk had Egon Hofer zijn Ferrari 250SWB naar Sicilië gebracht; dezelfde auto waarmee hij in 1967 de Targa Florio bestreed.

10

Niet geheel op zijn plek; de Tecno Formule 1 op de flanken van de Mont Pellegrino

Tot de meest opvallende auto's behoorde zeker de Tecno PA123 Formule 1 auto uit 1972, toentertijd bereden door Nanni Galli en Derek Bell.

7

Vanuit Malta was Johan Huy naar Sicilië gekomen

Ook dit jaar hadden de organisatoren enkele bekende Italiaanse autosport coryfeeën uitgenodigd. Oud rallykampioen Sandro Munari werd herenigd met zijn Lancia F&M spider waarmee hij de Targa Florio van 1969 als negende finishte.

6

De Lancia Flavia was in wedstrijduitvoering een geduchte concurrent in 1964

Ook Daniele Audetto was naar het Italiaanse eiland afgereisd. De inmiddels 73-jarige was ondermeer teammanager van Ferrari, Lancia en Tom Walkinshaw Racing. Oud sportwagenkampioen Nino Vaccarella woont in Palermo en de 83-jarige liet zich gedurende het weekend regelmatig zien.

8-1967

Deze Abarth 1300 met Targa Florio geschiedenis, hoog boven Palermo

Drie dagen Siciliaanse gastvrijheid werd natuurlijk opgesierd door vele lunches en diners. Uiteindelijk gaat het op dit eiland altijd om de gezelligheid.

9

De kleine Fiat Abarth 1000 toont zijn karakteristieke achterzijde

11

De beroemdste auto was de ex-Scuderia Serenissima Ferrari 250 Short Wheel Base


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet