Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Retro Racing Magazine 9/2016 is verschenen

Senten-Images JBS0165

Voor het seizoen 2016 is Autosport.nl Retro een samenwerking aangegaan met Retro Racing Magazine (RRM). Samen gaan we verslag doen van zo veel mogelijk historische autosportevenementen.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Carlo Senten

Autosport.nl richt zich daarbij op wedstrijdverslagen en sfeerreportages meteen na de raceweekenden. Retro Racing Magazine – een initiatief van Carlo Senten en Henry Soenarko – blikt via een online-magazine acht keer per jaar met achtergrondverhalen en interviews terug op de historische autosport van de afgelopen maand.

Met hulp van Jan-Bart Broertjes besteden beide media volop aandacht aan de NK's van de HARC. Natuurlijk komen ook de internationale kampioenschappen (maar met Nederlandse uitvalsbasis) van HMR en YTCC aan bod. De Historic GP op Zandvoort wordt wederom het hoogtepunt op eigen bodem. Daarnaast reizen we Europa door voor de grote evenementen op Goodwood, Monaco en Le Mans en de toonaangevende kampioenschappen van Masters Historic Racing en Peter Auto.

Het eerste nummer van RRM in 2016 is vandaag verschenen. Daarvoor is reisde het RRM-team van Retro Racing Magazine af naar de beurzen Rétromobile in Parijs, Race Retro in Stoneleigh Park en de expositie Italian Car Passion in Brussel.

Verder bezocht RRM de circuits van Zwartkops en Killarney (beide in Zuid-Afrika) en Goodwood voor prachtige historische races. Ook in RRM 9/2016: een interview met Michiel Smits, die tijdens de 74th Members' Meeting zwaar crashte in zijn pas aangeschafte Lola T70 Spyder.

Dichter bij huis ging Retro Racing Magazine op bezoek bij NK HTGT-rijder Mark Dols om meer te weten te komen over zijn nieuwe raceproject. De eerste races voor het HMR (Historic Monoposto Racing) en YTCC (Youngtimer Touring Car Challenge) staan voor de deur, op respectievelijk de circuits van Zolder en Hockenheim. Met beide organisatoren Helana van der Wouden en Randall Lawson nam RRM alvast hun nieuwe raceseizoen door.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet